Pohádky s názvem "Výzkum volebních preferencí a obliba politiků"

Jinak, než pohádky pro dospělé, výzkumy veřejného mínění na téma volebních preferencí a oblíbenosti jednotlivých politiků, nazvat prostě nelze.

Oba dva druhy výzkumů se týkají politiky a to se dostáváme na tenký led. Tedy ne my, ale agentury, které tyto výzkumy provádějí.

Agentur zabývajících se touto činnosti je pouze několik, jsou veřejnosti známé a obecné očekávání tedy je, že budou korektní. Vždyť se přeci zabývají i výzkumy jiných témat.

Je ale naprosto neuvěřitelné, když se sejdou výzkumy dvou "renomovaných" agentur dva dny po sobě a mají zcela odlišné výsledky. To jsme viděli před pár dny. Jeden den měla jedna strana 4,6 % a druhý den 8 %. Další měla první den 6 % a druhý den 2,5 % ... A reálné volební výsledky oproti výzkumům jsou dlouholetým "standardem" v mýlení se ...

U posledního výzkumu obliby politiků nelze jinak, nežli se od srdce zasmát. Či zaplakat, to podle duševní odolnosti čitatele.

V minulosti se podobné "zázraky" také děly, a to ani nemluvím o manipulaci s nezařazováním některých stran či osob do seznamu možných volitelných odpovědí.

Pohádky jsou pro malé děti. Děti jsou naivní (myšleno v dobrém) a pohádky by jim měli pozitivně formovat jejich dušičky, které jsou nepopsaným listem papíru. 

Výzkumy volebních preferencí a obliby politiků tedy za pohádky nelze považovat, tím méně by nás pak měli "pozitivně formovat". 

Proč tedy tyto agentury obdobné bludy vydávají ?

Odpovědí se nabízí vícero. Nechám na úvaze každého, jakou si vybere ...  

 

Autor: Pavel Opl | pátek 3.2.2017 9:46 | karma článku: 41,75 | přečteno: 1122x