Rozklad justice, která jde zcela proti slušným lidem

Každý kdo bydlí v blízkosti nepřizpůsobivých obyvatel, tím spíš, pokud jich je větší koncentrace, zná problémy, které sebou tito lidé přinášení.

Bohužel úpadek společnosti a orgánů, které by měli slušné lidi chránit zašla tak daleko, že se problém nesmí pojmenovat tak, jak je a tak se komunální politici snaží alespoň v rámci jim daných kompetencí situaci nějak řešit.

Možností mnoho nemají a omezení proti vysedávání (válení se na veřejných komunikacích, prostranstvích ... a obtěžování svého okolí) mimo určená místa se zdála být alespoň částečným a adekvátním řešením a alespoň malou ochranou slušných lidí.

Na popud ombudsmanky, která již dlouho činí všemožné kroky proti slušným lidem, dokonce nejvyšší soudní autorita v naší zemi - Ústavní soud rozhodne, že toto omezení obcí je nezákonné. 

To je doslova skandální rozklad justice, která se místo třetího pilíře demokracie stává nástrojem šikany slušných lidí.

Obdobnými rozhodnutími se soudcovský stav rozhodně větší prestiže nedočká.

Skvělou zprávou je, že řada statečných obcí se vzpírá rozhodnutí Ústavního soudu a obecné vyhlášky "Zákaz vysedávání na veřejných místech" neruší, protože chtějí důsledně hájit své slušné spoluobčany před těmi neslušnými.

Autor: Pavel Opl | čtvrtek 10.8.2017 11:13 | karma článku: 43,76 | přečteno: 2337x