Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

zkušenosti nasbírané v zahraničí jsou k nezaplacení a kdo se naučí cizí jazyky, najde dobře placenou práci i tady, ovšem u zahraniční firmy, jinak je pravdou, že už i naši politici připouští, že unás je pracovní síla velmi levná a platy třeba učitelů, zdravotních sester nebo pokladních k supermarketech jsou ostudně nízké

0 0
možnosti
Foto

Dětem jsem řekla, že chci, aby měly řemeslo a maturu. Holka si udělala dva výuční listy, maturitu a teď je na vysoké škole. Mezitím pracuje ve svých oborech a o nabídky nemá nouzi. Je šikovná. A v podstatě uplatnění v několika oborech. Kluk je na průmce na uměleckého kováře. Mají jeden (!) den praxe a jinak spoustu teorie. My máme živnost, takže on přijde že školy a jde dělat s mým mužem, ale ten zbytek kluků, to si neumím představit. Ovšem teoretická příprava je perfektní. Nedělám si iluze, jinde to nebude jiné. A kluci z paneláku, co nikdy na žádnou práci nesáhli, dokud nešli na "řemeslo" , ti snad ani nemají šanci něco umět. Chlap, co se učil dva roky, ten nejspíš už dávno před tím dělal na stavbě, dostával facky od mistra a do učení už šel otrkaný, z poloviny hotový zedník. Ale to už dnes je spíš výjimka

1 0
možnosti
Foto

Paní Machová a ptala jste se Vašeho syna jestli chce celý život bušit do kovadliny? Myslel jsem že využívat děti a nezletilé coby lacinou pracovní sílu je fenoménem spíše rozvojových zemí. No hlavně že se s tím tady chlubíte.

0 1
možnosti
JR

V Rakousko-uherské monarchii jsme také byli považováni za národ služek........ve Vídni jich z česka pracovala spoustu...dnes se tomu říká au pair, atd....prý "zkušenosti"

0 0
možnosti
PH

P43a84v60e41l 64H48o70r40á46k

12. 12. 2016 13:52

Toto platilo pro lidi z kolonií vždy, s tím se nedá mnoho dělat.

0 0
možnosti
Foto

Kvalita života i jeho střední délka u nás rok od roku roste stejně jako kupní síla obyvatelstva. Tržby obchodních řetězců rostou a parkoviště před supermarkety jsou o víkendech narvány k prasknutí. Lidé pracují, sportují, cestují a baví se jak je jim libo.

Vy líčíte Českou republiku v podstatě jako "Spálenou bezperspektivní zemi" ze které je nejlépe utéci a už se nevracet. Já myslím, že neradíte dobře. Lépe je když mladí vyjedou do ciziny nabrat zkušenosti, rozhled něco vydělat aby se za pár let vrátili zase zpět své zkušenosti zúročit doma.

5 3
možnosti
JR

Proč by to dělali, když tam si vydělají několikanásobně více...a to zrovna třeba i v tom pohostinství

0 0
možnosti
Foto

H87a28n34a 17V62l89k87o24v33á

11. 12. 2016 19:05

No, když odhlédnu od vaší fotografie evidentně staré těch 25 let a í ve slově mýt nádobí....máte vlastně pravdu. VŠ chrlí nepotřebné absolventy a řemeslo nikdo neumí....Moje dcera po maturitě na ekonomii odjela do UK a dělá (zatím

3 měsíc) servírku. Už se ale rozhlíží po něčem lepším...Když odhlédnu od skutečnosti, že vydělá přibližně tolik co já po 25 letech praxe u nás, vidím jen další pozitiva - jazyk, svět.... A už ani nelituji, že nechtěla u nás studovat něco jako sociální vědy - pokud bude mít zájem, svůj obor může studovat i ve 30 a k tomu bude mít slušně naspořeno.

2 0
možnosti

1) Dělá nekvalifikovanou práci

2) Sice vydělá více, ale ono taky náklady na život jsou větší. Ten rozdíl mezi českým a anglickým platem se tolik nepozná na kvalitě života, jako spíše když člověk vyrazí do ciziny.

.

Do ciziny by člověk určitě měl vyrazit. Poznat jinou kulturu, naučit se jazyk, ... . Ale v cizině také nelítají pečení holuby do pusy.

2 0
možnosti
Foto

I90v85a35n 95M14a35r58e16k

11. 12. 2016 17:54

Naprostý souhlas p.Ople. "vzdělanců" máme v dnešní době "neurekom", ale pokud vám dá průmyslovák vystudovaný ve strojírenském oboru do pilky na železo plátek opačně a nebo vrtá obyčejným vrtákem s obyč. el. vrtačkou do betonu tak zuřivě až vrták spálí pak nezbývá než se dotázat, čemu že se za ta léta vůbec naučil ? ! 8-o Rv

3 0
možnosti
JR

J54a76n 16R11á66ž

11. 12. 2016 17:50

Ale pro absolventy zejména humanitních fakult, kteří se neuchytili v nějaké neziskovce nebo státní správě, je dobrou zprávou, že Lídl, McDonalds,KFC a Albert neustále nabízejí volná místa a nevyžadují ani kvalifikaci, ani praxi.

P.S. Může mi prosím někdo sdělit, jako jinou práci, než pomocníka v kuchyni, umývače aut, nebo vydávat jídla v KFC může někde dělat jiného takový absolvent genderových studií, či andragogiky?

Jejich pracovní perspektiva je na západě stejná, jako doktora filozofie, či historika umění z Ukrajiny nebo Gruzie u nás.

4 0
možnosti
VV

Rika vam neco Jmeno Robejsek? Vite kde umyva auta a nadobi?

1 0
možnosti
AR

Před dvaceti roky nastala móda nedat potomka se vyučit řemeslu, ale naopak nutit jej studovat a mít maturitu. Nedlouho nato, aby šel studovat vysokou školu. Proto teď ve větších městech jsou vzdělaní nemakačenkové a o řemeslníky je nouze.

6 0
možnosti
JK

Před 20 lety se ještě na maturitní obory dostalo málo lidí. Zlom nastal pomalu po roce 2000.

1 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4134x
Bez politické příslušnosti.

Emeritní policejní rada

Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Policejního prezídia ČR

a

Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie PČR  

 

Seznam rubrik