Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

žádné celospolečenské očekávání se doposud ještě nikdy nenaplnilo, tak proč by k tomu mělo dojít právě tentokrát?

0 0
možnosti
Foto

růžově to opravdu nevypadáR^

0 0
možnosti

Cely neuspech dnesni CR lezi zhruba v tom, ze populace se nechala dost zmasazovat bolsevickym systemem, chybi nam tu odsunuti Nemci, vyhlazeni Zide a navic mame stat stale nastaveny tak centralisticky, ze si k tomu obnovime gottwaldovske kraje. Hospodareni funguje uplne naopak nez ve vyspelych zemich a to od spoda a ne prerozdelovanim penez z Prahy, nerespektujeme svoji historii, stale silny nacionalismus, nemuzeme se divit...

1 0
možnosti

Způsob hospodaření - souhlasím - to se musí změnit. Ztráta Němců a židů - Němci v 2. světové válce utrpěly mnohem vážnější ztráty... Národní cítění - díky bohu za něj.

0 0
možnosti
Foto

Deti si môžu školu vybrať podľa toho, na čo majú. Ak ich nezaujíma, neuplatnia sa ani s Oxfordom. Za socializmu som sa učil z desaťročia starých učebníc, čo je pre elektrotechnika katastrofa (novinky sa dohľadávali inde).

Stredná generácia, ku ktorej ešte patrím živí deti. Strata práce je taký veľký problém, že som dokázal niekoľkokrát dať výpoveď bez náhradnej alternatívy. Niekedy treba dvihnúť zadok a ísť za ňou.

Nikto nikomu nebráni založiť si akúkoľvek firmu... sú úspešné firmy, ktoré nie sú montovňami. Toto máme plne v rukách. Tie firmy sa samé nezaložia, ani na západe nevznikli samé od seba. Za komančov sme mali až na výnimky skôr technické skanzeny, ako fabriky.

Že sme boli sebestační? A tie prázdne regále s frontami pred obchodmi, "keď niečo dostali" znamenali čo? Dnes si oveľa menej ľudí zabezpečuje potraviny svojpomocne... na to nezabúdajme. Za komančov bolo vidno ľudí makať na poliach, sliepky na dvoroch, prasatá v chlievoch a kravy na lúkach. Hnojivá, pesticídy, insekticídy robili z našich potravín chemický koktail. Dnes si môžeme vyberať. Pamätáte si na zvnútra čierne, alebo duté zemiaky? Na pripálené pečivo?

No a dalo by sa pokračovať. :-)

3 0
možnosti
Foto

Jinak řečeno, učebnice elektrotechniky byly tak dobré, že Vám jejich studium ještě dnes umožňuje měnit práci, jak se vám líbí.

Já tedy nevím, ale v r. 1989 měl Karel Kryl koncert na půdě Vysoké školy zemědělské. Že by těm studentům něco chybělo, tak to bych neřekl. Kypěly evidentně zdravím a blahobytem.

0 1
možnosti
Foto

J67i16ř54í 79K83i87n39d97l

14. 12. 2016 19:57

Senioři, kteří po celoživotní práci živoří ze svých nízkých penzí;-D;-D;-D. to jsou ptákoviny.

3 2
možnosti
Foto

Sytý hladovému nevěří. A vymysleli si to pěkně 70letá osoba má prý klidový metabolismus až o 30 % nižší než osoba 30leté. Klesá tudíž doporučení pro celkové množství přijímané potravy.

0 0
možnosti

F31i15l65i59p 82F63u57c13h81s

14. 12. 2016 19:13

Moc hezky napsáno, pozitivních blogů není nikdy dost. Díky, Pavle. R^

2 1
možnosti

J12i42ř70í 96R26o78d

14. 12. 2016 19:02

A pokud se můžu zeptat, pane autore článku, kterou politickou stranu preferujete? Jestli ta chyba nebude v tom, že volíte strany, které Vám toho moc naslibují, ale logicky Vám to nemohou splnit? Já volím ty strany, které chtějí omezit vliv státu a posílit vliv jednotlivce, jenž by měl být co nejvíce zodpovědný za svůj život- jde o pravici. Ano socialisté a populisté u nás i v Evropě nás doopravdy přivedou k černým zítřkům..... Jen jim nesmíte věřit a nesmíte je volit! Se současnou vládou to půjde doopravdy "do kopru".

1 1
možnosti

Před rokem 1989 zde byly podstatně větší problémy než dnes a navíc se o nich nesmělo mluvit. Kdybyste dnešní blog napsal a zveřejnil před rokem 1989, tak v lepším případě byste profesně skončil a šel k lopatě (a Vaše rodina též), v horším by Vás zavřeli.

Tohoto rozdílu k lepšímu si stále užívám a ty nepovedené drobnosti mi náladu nekazí.

7 0
možnosti
Foto

Dotaz. O kterých problémech se nesmělo mluvit před r. 1989?

0 3
možnosti
Foto

P57a27v92e55l 10O94p12l

14. 12. 2016 17:24

Všem Vám děkuji za komentáře. Nejsem si jist, zda-li všichni čtou můj článek pozorně. Já rozhodně nechci návrat před rok 1989, ale očekávání byla mnohem vyšší, nežli je aktuální stav naší země, společenských a ekonomických poměrů i výhledů do budoucna ... Hezký den Vám všem.

3 1
možnosti
Foto

ale za to můžeme všichni, včetně Vás

5 0
možnosti

Pro mě je po roce 89 největší zklamání západní Evropa. Myslel jsem zapadneme zpět do té staré dobré Evropy, ale ta mezi tím zmizela.

5 2
možnosti

přesně ! Zbavili jsme se marxistické byrokratické RVHP a vlezli jsme do neomarxistické a více byrokratické EU

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS