Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Vzhledem k tomu, kdo jsou zadavatele průzkumu, nelze mluvit o objektivitě. Agentury jsou existenčně spojené s politikou a politici žijí v iluzi, že dokáží manipulovat s voliči.

4 0
možnosti
VM

No asi takhle. Průzkumům dnes snad věří jenom hlupák, ale je to volba každého. Přiznávané procento omylu je cca 2,5% ale i tak jsou ty výsledky rozdílnější. A za další. Tyto agentury fungují tak, že mají databázi respondentů, o kterých vědí, jaké nosí ponožky až po to, jak jsou politicky zaměřeni. No a pak tedy není problém oslovit "ty správné" respondenty podle toho, která strana projevila jaký zájem na výsledku průzkumu, ruku v ruce s tím, jak ten zájem materiálně vyfutrovala.

A nebo snad znáte někoho, koho nějaká agentura s takovým průzkumem oslovila? Já ne. Je fakt, že na různých stránkách internetu jsou různé "zájmové skupiny" občanů voličů, ale že by byly výsledky na těchto stránkách a v reálu natolik rozlišné, je dost nepravděpodobné.

Otázka pak tety leží jinde. Pokud se výsledky skutečných voleb zásadně neliší od průzkumů, nejsou samy průzkumy předzvěstí toho, jak mají volby dopadnout, tedy k jakým číslům se mají sčítací komise dostat? Já osobně totiž moc v demokratický průběh voleb nevěřím a proto, když volit jdu, tak až druhý den, kdy je možnost manipulace omezena.

5 0
možnosti
JF

Když jim někdo dobře zaplatí ...:-/!

4 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4134x
Bez politické příslušnosti.

Emeritní policejní rada

Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Policejního prezídia ČR

a

Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie PČR  

 

Seznam rubrik