Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Včera byl hostem Show Jana Krause na Primě slovenský herec Andrej Hryc, který vyprávěl o novém slovenském filmu, při jehož natáčení strávil několik týdnů na Podkarpatské Ukrajině. Řekl, že být premiérem, zaplatil by našim občanům cestu do Užhorodu, aby se přesvědčili na vlastní oči, jak se žije v regionu, který byl kdysi součástí Československa. Podle Hryce tam mají za námi zpoždění více než padesát let, ve srovnání s námi žijí ve strašlivých podmínkách.

Když už autor připomíná poválečné Německo, měl by si o tom něco nastudovat. A také si odpovědět na otázku, proč byla tak diametrálně odlišná ekonomická situace v SRN a v NDR, proč i po čtvrt století je patrný ten obrovský rozdíl.

Znám dost lidí, kteří stejně jako autor maturovali v roce 1989, dnes jsou to úspěšní, sebevědomí lidé, kteří jsou hrdí na to, že se vypracovali vlastním přičiněním, tvrdou prací. Neskuhrají a také nikomu nic nezávidí.

5 0
možnosti
ZB

Z toho co sepisujete bych měl pocit,že polovina národa trpí hlady a druhá polovina je pozavíraná v kriminálu...co by jste chtěl?Nějakého milovaného vudce,který zařídí "aby bylo dobře"?Lidé jsou nedokonalé bytosti a takové je i jejich společnost,pokud myslíte,že něco zlepšíte sepisováním nesmyslností kombinovaných s frustrací,tak jste mimo.Jen tak pro kontrolu "vlastenče",jistě musíte nějakou politickou sílu podporovat,kdo je ten vudce,který nás zavede do ráje,nad kterým nepochybně bude vlát ruská vlajka?Nestadte se a vybalte,to.Pokud vím,kdysi jste tady "vyhrožoval",jakýmsi hnutím "všech vlastencu",kteří znají cestu do Utopie...

7 0
možnosti
ZB

Pane autore já čekám,kdo je ten spolek,jistě čestných a poctivých lidí,kteří nám ukážou cestu do Utopie...?Celkem by mě zajímalo,koho budou frustrovaní nadávači na všechno okolo volit...

1 0
možnosti
VK

Tak jinak. Z vašeho blogu je silně cítit frustrace. Vezměte osud do svých rukou a snažte se zdroj frustrace odstranit. Mazáním příspěvků to nevyřešíte.

8 0
možnosti
ZM

poukázáním na frustraci jste mi připomněl ty slavné "ztroskotance a samozvance...." tedy frustrovaný poměry byl i Havel a spol.... Gottwald a spol.... Masaryk a spol.....

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Souhlasím s Vámi! To, že máme plnější žaludky, není důkaz kvality života a jeho úrovněR^

2 6
možnosti
VK

Já mám nejen plný žaludek. Jsem zajištěný, já i mé děti. Máme vzdělání, nějaký vlastni majetek, můžu si v podstatě dělat co chci, cestovat kam chci.... Marně přemýšlím, co mi chybí?

12 0
možnosti
MB

Mám možnost srovnání - pak směle tvrdím, že přes všechny pokrouceniny žiji v nejlepší možné době. Důkazů je kopec, asi nej - o 7 let délka dožití, práce dost a bezpečnost ČR. Vyhraněná chudoba se nekoná ... Jistě, měli jsme být dále. Těch 300 mld. Kč, ročně putující za svými investory zde chybí. Pak těžko dělat kapitalismus bez kapitálu, bez tradic demokracie. Nomenklaturní struktury jako první přeskákaly ze svých Volh do Mercedesů ... Opět to historické - Pokud se ztratí moc politická - nic se neděje - převezme se ta ekonomická - a pak na podzim 2017 se to umně skloubí s tou původní - Politickou = Oligarchismus ... . Nejsme vyrovnaní s minulostí, např. Hrad se o to absolutně nepokouší, aktivizace sil podivných se nedá přehlédnout ... Obliba stran, kterou vedou bývalí agentové STB - Je neuvěřitelná ! Přesto, žít se dá , každopádně - Zpátky ni krok ! ... :-)

8 0
možnosti
OK

O40t51a 14K86i93n15c

29. 6. 2017 0:47

Nezlobte se, ale váš blog musím hodnotit jako snůšku nesmyslů. Rv

11 2
možnosti
TH

Taky polopravdy a fantazie frustratu.

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

P19a29v75e71l 89O56p16l

29. 6. 2017 0:08

V roce 1989 jsem maturoval a moc dobře jsem vnímal dobu před a po sametové revoluci. Obrovská celospolečenská očekávání se nenaplnila. Víte, jak vypadalo např. Německo v roce 1945, kdy byla celá země doslova "přeorána" válkou a jak vypadala 20 let po válce ? A my v době bez válečných útrap po roce 1989 ztratili 1,5 let generace ... Většina našich obyvatel to tak vidí a vidí to zcela správně ...

3 12
možnosti
OK

O82t21a 50K53i50n66c

29. 6. 2017 0:44

Vy se považujete za většinu ?

11 1
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4134x
Bez politické příslušnosti.

Emeritní policejní rada

Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Policejního prezídia ČR

a

Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie PČR  

 

Seznam rubrik