Diskuse

Posun v posuzování nutné obrany ? Bylo by na čase !

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Policie byla shovívavá zřejmě jen proto, že šlo o prodejnu se zbraněmi. Postupovala by však stejně, kdyby šlo o prodejnu menšího společenského významu, tedy třeba o prodejnu minerálek, masa-uzenin a nebo ovoce?? Dost o tom pochybuji...!

2 0
možnosti
Foto

P24e50t76r 93H45a70n94n13i68g

28. 7. 2017 12:48

Zrušit ustanovení trestního zákona o nepřiměřené obraně. Když zločinec někoho, nebo něčí majetek napadne, musí počítat s jakoukoliv odezvou od napadeného. Napadený nesmí být trestán za jakoukoliv formu obrany. To mají ROZUMNÍ v programu už od roku 2002. Je dobré, že už se konečně o tom začíná mluvit. Státní zástupkyně Bradáčová už tak rozhodla v silvestrovské Tanvaldské kauze, kdy se napadený pracovník ostrahy vleže bránil zbraní dvou agresorům. Jenže, on už neměl vůbec žádnou možnost, než jednoho z útočníků zastřelit, jinak by zemřel po útoku nožem sám. Náš zákon by měl fungovat i v případě napadení, i kdyby odvrácení útoku bylo neadekvátní. Napadl jsi někoho, je to tvůj risk , tak pykej.

6 0
možnosti
Foto

Pane Hannigu, já si Vás vážím, ale takto to určitě udělat nelze. Přiměřenost obrany je myslím zcela nutná všude na světě.

A já si myslím, že o Silvestra to nebyl pracovník ostrahy, ale člověk, který šel zkontrolovat svůj majetek. A ani tehdy nikdo s označením nutné obrany neváhal, samozřejmě kromě nějakých aktivistů.

0 3
možnosti
ZB

Posun...?Tohle byl přece jasný případ,podobně se postupovalo i v minulosti...

0 0
možnosti
Foto

Samozřejmě. I já si to myslím.

0 0
možnosti
AF

Je opravdu nabíledni, aby se pohled na sebeobranu změnil !

Naše zelená hranice je je chráněná směšně, ne-li vůbec.

To je samozřejmě pro bezpečnost občanů ČR ŠPATNĚ.

Když nás náš stát chrání nedostatečně, je čas, aby se lidí měli šanci bránit sami .

3 1
možnosti