Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Problém je, že žádná nová strana nenabízí žádné konstruktivní řešení současných problémů, jen výkřiky do tmy, jak to všechno dosud bylo špatně a jen co zvolíme změnu, bude všechno lepší. A naopak stávající politické strany aspoň mají jakýs takýs program a nabízejí něco konkrétního, ačkoliv to často není nic, co bych chtěla, ale určitě je to víc než osočování, jak všechno bylo špatně. Jeden příklad za všechny, vytunelování za předchozího režimu již vytunelovaných fabrik. Co s tím chcete dělat? Nefunkční provozy zestátnit a dotovat je jak o závod, aby zdánlivě prosperovaly? Vždyť v těch polorozpadlých provozech už nebylo co ukrást. Provozovny, které byly na pokraji rozpadu a jejich zboží již kupovaly jen státy RVHP, protože musely, ty chcete křísit? Chcete znovu válcovny plechu? V dnešní době?

3 0
možnosti

Pohled zpět dává jistě příležitost označit některé jevy jako zločinné jednání, které nedošly spravedlnosti. Ale v takto pojatém článku mně chybí druhá miska vah, na které by měly být objektivně seskládané komodity, které jsme získali.

0 0
možnosti
Foto

Autore, to nemá chybu! Začínám se domnívat, že všechny dosud neparlamentní strany používají jakýsi jednotný manuál:

1. Distancovat se od všeho před rokem 89, ale i od "pravdy a lásky" a zároveň od všech změn, které dosud proběhly.

2. Ujistit voliče, že všechny parlamentní strany po r. 89 byly zločinné či úplně hloupé a to, co vykonaly, bylo úplně špatné.

3. Sdělit voličům, že zrovna vaše strana je ta pravá, neboť takřka obratem způsobí všeobecné dobro ku spokojenosti všech. Vždy musí převládat negativní posuzování ostatních, neboť ti věčně nespokojení na to slyší.

4. Vydat jakési desatero s názvem "volební program", ve kterém sice nebude vůbec nic nového a pro jistotu bude obsahovat pouze body, na nichž (jakž takž) nyní panuje ve veřejnosti všeobecná shoda.

5. V onom desateru se citlivě vyhnout choulostivým odbornějším tématům a hlavně se nepokoušet kvantifikovat zisk x náklady x dopady a už vůbec nezmiňovat, že některé body nejsou legislativně (ani prakticky) uskutečnitelné.

Podíváte-li se do historie (od r. 89), tak celkem snadno zjistíte, že takových partají se svými vizemi zde byly stovky. I letos jich pár desítek kandiduje. Některým se podařil krátkodobý parlamentní štěk, ale dobrého po nich nezůstalo vůbec nic. Většina jejich výstupů byla silně kabaretních; ostatně jejich personální obsazení nic jiného ani neumožňovalo a jejich "vize" je nedokázaly udržet pohromadě ani do konce jediného volebního období.

Nezlobte se, ale opravdu nemám ani jediný důvod předpokládat, že zrovna vámi propagovaná strana bude lepší.

6 1
možnosti

Pro autora blogu - i kdyby jste napsal cokoli, tak zdejší diskutéři vás roznesou - já se podívám na vývoj státního dluhu a je mi jasné jaký je vývoj od 1989.

Lidé co chtějí vidět tak ví jak byly mnohé fabriky záměrně rozkradeny, ale podle zdejších diskutérů bylo asi vše nekonkurenční a špatné .

0 6
možnosti
Foto

P45a23v18e47l 85O82p94l

4. 10. 2017 10:22

Diskutéři zřejmě placení z politických neziskovek, nepíší k věci a slušní lidé se bojí diskutovat. Přesně proto to v naší zemi vypadá tak, jak vypadá ... Doufám, že po volbách v naší zemi zavládne zdravý rozum a všichni agresivní štváči už budou patřit minulosti ... Hezký den všem slušným lidem.

2 7
možnosti

P36e54t69r 59S26k88á93l55a

4. 10. 2017 10:32

Úžasná logika. Každý, kdo nepovažuje současný stav naší země za tragický, je placený neziskovkami. A mimochodem jako agresivní štváč tu vystupujete pouze Vy.

11 1
možnosti

My snad nejsme ekonomicky silnou (relativně k velikosti), orientovanou na západ? Náš HDP se snad nezvýšil na téměř 160 % stavu v roce 1991? My jsme nesnížili náskok (stále rostoucích) ekonomik původních zemí EU? Fakt? Prostudujte nejprve statistiky, než budete příště žvatlat.

Moc se mně (nejen u Vás) líbí kecy o rozkradených a vytunelovaných fabrikách. A kde tedy vzniká ten nedostatek pracovníků? V tunelech?

Stát potlačuje svobodu slova? Jak? Svobodu shromažďovací?

Víte, že ČR produkuje zhruba stejné množství cukrové řepy i cukru, jako na začátku devadesátých let? Opět to chce znalost, a ne kecy. Topit obilím? To jste převzal propagandu KSČ na přelomu 50. a 60. (zlí kapitalisté to dělali!!).

Jak může být legalizovaná činnost nelegální?

Které ozbrojené složky státu jsou zdecimované a jakou jejich změnu požadujete?

Chápu - potřebujete alespoň 3 %, aby finanční přísun byl přijatelná.

7 1
možnosti
Foto

stav naší země se mi nelíbí, ale vy jste ti poslední, který bych ji svěřil do správy.

9 1
možnosti

Blábol...co taky čekat od někoho,kdo kandiduje za nácka Bartoše,nyní schovaného za "vlastenecké hnutí" Rozumní,kde exhibuje další kašpárek,který si nyní hraje na "vlastence" předseda a asi jediný člen Strany zdravého rozumu Hannig...RvVznešené názvy stran to opravdu nezachrání,tím spíš že podobné žvásty nemají s rozumem nic společného...

8 0
možnosti

D83a77v43i74d 46V86l20k

4. 10. 2017 7:23

Strašný blogRv

9 1
možnosti

Přejmenujte se. Nevolitelní.

Mělo vám to dojít, když se Hannig z 27 pokusů nedostal ani do obecního zastupitelstva. S takovým poradcem by mohl zkusit výběrovku na obecního pastevce. Tragický stav země...

PS, nepomůže vám ani nadstandardní práce administrace pod Hannigovými blogy.;-D

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS