Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Neuvěřitelná neznalost vyhlášky u tototo prý odborníka. Takže zde máme standardní příčný práh dle vyhlášky 30/2001 s rozměry dimenzovanými na 50 km/h označený výstražnou dopravní značkou (v obytné zóně značkou informativní). Takže toto není trestem pro neukázněné řidiče nýbrž odměnou pro ty kteří jedou podle předpisů. Nezlobte se na mě ale ten kdo nevidí nebo nerespektuje dopravní značku tak asi na silnici nemá co dělat. Ti kteří tvrdí že jim žena doma dvakrát týdně rodí a oni musí jet jak hovada by se mohli zamyslet nad tím že je to lepší než trvalý retardér který i v padesátce může ženě způsobit okamžitou kontrakci. Nejsem příznivcem retardérů a radši bych tam viděl úsekové měření. Na druhou stranu je to určitě lepší než permanentní retardér.

0 0
možnosti

Spíš by to chtělo takové ty vysouvací sloupky, jak jsou na parkovištích. ;-D

0 0
možnosti

Jak bude "dira" recognizovat, hasice, zachranku, policajty, plynare, atd.... Navic kazdy je opravnen ve stvu "krajni nouze" porusit predpisy. Tohle musela vymtslet opravdu hlava velmi, velmi vymyta...

0 0
možnosti

Také pozoruji s nevolí, jak v současné době narůstá počet různých překážek a pastí na silnicích. V rámci bezpečnosti a plynulosti provozu by prvořadou priorita mělo být, aby silnice byly pokud možno rovné, nebyla tam zbytečná "esíčka" a už vůbec ne jakékoliv předměty, do kterých se dá narazit. Viz všechny ty různé sloupky, betonové zátarasy u přechodů, retardéry... Často se vedle původně přímého pruhu postaví nově tramvajová refýž nebo odbočovací pruh, a ten průběžný pruh se "ohne" do vlnovky, u které je ještě betonový blok, což je radost např. za šera a deště, kdy se všechno leskne a takovéto radosti nejsou vůbec vidět. A tady přišli ještě s inovací, že udělají cíleně v silnici díru...

2 0
možnosti
Foto

To je zbytečné, ty se tak díky silničářům tvoří samy od sebe. Na nedávno nově opravené silnici mezi Borkem p.Tr. a Troskovicemi se vytvořila po několika měsících provozu díra, ve které ulomíte kolo. Plus několik dalších menších, celkem třináct závad. Na délce 3 km.

Jde to i bez dotace, jen chtít.

0 0
možnosti

To si děláte šprťouchlata, takovou hovadinu snad nikdo nemůže myslet vážně.

2 0
možnosti

Je to divný nápad. Domnívám se že stávající automatické semafory s kamerou, které takovému řidiči hodí červenou, jsou zcela vyhovující, levnější a bezpečnější.

2 0
možnosti

Myslím, že nejlevnější by bylo zanedbat na pár let opravy a pak tam ty díry budou "přirozeně" ;-)

A stávající semafory na každém rohu mě séérou neskutečně. Jedu si ve dvě ráno městem, v okruhu dvaceti kilometrů jsou jen dvě auta (jedno je taxikář čekající na rito, v druhém Pepa dělá dítě Anče) a já na deseti kilometrech potkám 7 semaforů, z nichž na jednom je oranžová a na zbylých zastavím ...

3 0
možnosti

Na piráty neplatí nic jiného než technická opatření, velké kameny, aby neparkovali na trávě a zde propadliště, aby dodržovali rychlost.

0 7
možnosti

Přijde vám spěchat v noci do špitálu s nemocným děckem nebo skoro již rodící ženou a nevědet o tom nesmyslném "technickém" opatření.

To bude povyraženíčko, že?

2 2
možnosti
Foto

J95a93k47u70b 49R74o81t57h

18. 1. 2018 11:11

Opatření je bezesporu kravinium, ale já mám na vás osobní dotaz:

Co vás, pro Pána Boha, vedlo k tomu, abyste vy, policajt a politický niemand, kterému jsem dal už několikrát zde na diskusi jasně najevo, co si o něm myslím, požádal na fb o přátelství ausgerechnet mne? 8-o8-o8-o

1 2
možnosti

J90o23s86e27f 61U47l76m21a65n

18. 1. 2018 14:26

Neberte to osobně, protože v tom nic osobního opravdu není. ;-)

0 0
možnosti

P89e84t74r 13P16a22c47k22a

18. 1. 2018 11:07

Jsem už starý a s láskou vzpomínám na doby, kdy nebyl v ulicích ani jeden "ležící policajt", povolená rychlost v obci 60. Dnešní sešněrovaný provoz mi připadá nebezpečnější.

Vím, že statistiky říkají, že obzvláště mrtvých na silnici je méně. Jenže to je tím, že dříve se do statistiky započítávala smrt 30 dní po nehodě, dnes jen 24 hodin. A hlavně, zásadně se změnila bezpečnost aut. Z jakých nehod dnes lidé vyváznou prakticky bez újmy, je fantastické.

1 0
možnosti

J30a51n 31B17u91r33i43a64n

18. 1. 2018 13:01

Na druhou stranu jste opomněl, že dnešní provoz je neskutečně hustší oproti tomu, co bylo před lety.

1 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4134x
Bez politické příslušnosti.

Emeritní policejní rada

Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Policejního prezídia ČR

a

Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie PČR  

 

Seznam rubrik