Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I44v33o 57H69e12b95e23l80k95a

26. 2. 2019 15:14

Samozřejmě, že je trest smrti nesmysl. Stát si prostě nemůže dovolit udělat tento krok.

Vemte si jen případy Kajínek a ten chlap jak v Egyptě zabil elektrikou svou ženu a dceru. S trestem smrti by už byli dávno mrtví. Soudy je odsoudily, nabylo to právní moci. A teď se přijde na to, že to třeba neudělali, jak v této zemi spousta věří.

A za druhé, u každého jednotlivého člověka, který by se vracel, musíte bezpečně dokázat, jaké zločiny spáchal, koho a kdy zabil. Nemůžete prostě říct, jsi členem IS, jdeš na popravu. Z jednoho prostého důvodu, v příštím konfliktu, který přijde, se nikdo nevzdá, proč by měl? Když bude vědět, že jediná vyhlídka po vzdání se je šibenice. Takže o to zuřivěji bude bojovat a o to větší budou ztráty na naší straně. Ale tak daleko rozumní nepřemýšlejí. Ti spíš fungují na principu pudu než rozumu.

3 0
možnosti

>>Ale tak daleko rozumní nepřemýšlejí. Ti spíš fungují na principu pudu než rozumu<<

Pane Hannigu - uvažujete o tom, že byste tu vaši stranu "Rozumní" přejmenovali na Pudoví? Zcela jistě by to bylo mnohem výstižnější a nemátli byste tím nesmyslným názvem voliče - tedy, pokud to matení voličů není záměr, že...

0 0
možnosti
Foto

Chcete trest smrti pro druhé a vrahy označujete jako lidské zrůdy? Není nic smutnějšího, než když lidé volají po zabíjení jiných lidí.

1 2
možnosti

chyby v matrixu se musi odstranovat, nikoli rozmnozovat.

0 0
možnosti
Foto

Zásadní omyl je v nepochopení toho úkonu - že se v principu nejedná o trest,

ale o ochranné opatření a takto je nutné k tomu i přistupovat.

2 0
možnosti

Účelem trestu smrti je evidentně odstranění patologického jedince z lidské společnosti, protože s jeho nápravou už v takovém případě jaksi počítat nelze.:-) Stejný efekt ovšem poskytne i doživotní trest, pokud je uložen tak, aby se odsouzený již nikdy nedostal podmínečně na svobodu. Jsem tedy proti trestu smrti, ale nesouhlasím s tím, aby doživotně odsouzení byli podmínečně propouštěni na svobodu. Když doživotí, tak doživotí. Pokud jde o ty navrátilce z IS, to je naštěstí problém, který se nás netýká, ten ať tedy řeší ROZUMNÍ.:-P

5 0
možnosti
Foto

Pokud někoho zbavíte naděje, tak pak nemá co ztratit než své okovy, a pak je možné se nadít všeho. Myslete také na bezpečnost věznitelů.

0 2
možnosti

Som za zavedenie princípu do základných ľudských práv: kto vedome porušil základné právo iného, nemôže sa domáhať ochrany svojho ekvivalentného základného práva. Áno, v prípadoch ktorých sa dotýka článok, možnosť "oko za oko".

Som za znovuzavedenie trestu smrti - s väzobným odkladom jeho výkonu na dobu neurčitú. Trest sa môže, ale aj nemusí vykonať. Výhradne pre trestné činy násilnej povahy.

Okrem výkonu trestu so stupňom stráženia 1,2,3, zaviesť ďalší, na úrovni pracovného tábora. Potreby väzňov uspokojovať len asi tak na úrovni prijímača ZVS - drevený barak s pieckou, železná posteľ, spacák, základné jedlo, len studená voda. Čokoľvek nad - len za zarobené peniaze.

3 0
možnosti
Foto

J61a31n 33H98o34r31n48í77k

21. 2. 2019 11:58

TaK vy jste ovlivněn hlavně konceptem kolektivní viny. Neuvedl jste jediný konkrétní příklad, jediné jméno, jen mluvíte o mase vrahů bez tváře.

Přesně takhle vznikají ty přehmaty, které jste na začátku nakousl.

2 3
možnosti
Foto

P14e19t70r 22H69a27n38n93i51g

21. 2. 2019 11:12

S článkem Pavla Opla, který je třetí na koaliční kandidátce ROZUMNÝCH a Národní demokracie se zcela ztotožňuji. Petr Hannig, předseda ROZUMNÝCH

3 1
možnosti
Foto

pro osvěžení paměti si přečtěte Kodex blogera.

0 0
možnosti
Foto

Smrt za smrt, v případě promyšlené brutální vraždy, kde jsou jasné důkazy. Dnes se vše zahraje na hlavu a násilník po přeléčení udělá další rodinu nešťastnou. Navíc domovy důchodců silně pokulhávají za věznicemi, kde musí býti vydatná strava, odpočinek, sport i kultura, to je spíše forma rekreace, než nápravy.

Něco jiného je, když se jedná o smrtelné nehody na silnici, nebo na pracovištích i když s cizím zaviněním, ale neúmyslně, tam je možno využít odnětí svobody, podle závažnosti přestupku.

6 0
možnosti

V historii bylo možná několik (hodně?) omylů - ale předpokládám, že mnohem více bylo případů, kdy byly důkazy viny stoprocentní -a zde je trest smrti na místě!

0 0
možnosti
Foto

Právě že dodatečně zavedené genetické testy dokázaly, že nikdy není nic jednoznačné a stoprocentní.

1 0
možnosti
Foto

zrovna u nás, kde bylo dost lidí posmrtně rehabilitováno, bych se k té myšlence nevracel.

8 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS