Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takže na jedné straně budeme dehonestovat sudetské Němce a na druhé straně budeme s Němci v EU a budeme rádi, že je máme? Proč přesně se Váš hněv neobrací proti všem Němcům?

0 0
možnosti

J74o59s72e21f 54P24o81t84r

11. 6. 2019 20:25

Pane autore,

jste tmář a zpátečník, zamrzlý ve smradlavém odéru primitivů marxismu-leninismu a s vámi i ostatní zde diskutující, věřící na neomarxismus.

Pravda totiž je následující:

Oni sem, do neobydlených, zdůrazňuji neobydlených , divokých, kamenitých a neúrodných hor byli pozvání českými králi a z toho divokého území udělali neuvěřitelnou dřinou jedno z nejkrásnějších a nejbohatších regionů Evropy. Byla to jejich a pouze jejich domovina, kterou si tvrdou prací vydřeli.

Po vzniku ČSR je TGM a jeho vládnoucí klika politicky a kulturně diskriminovali. Místo nich, jako třímilionovou, vzdělanou, kulturní menšinu určili jako státoprávní národ pologramotné pasáky ovcí z Podkarpatské Rusi. Je všeobecně známo jak TGM lhal před US Wilsonem, když popíral jejich existenci. Jejich diskriminace byla jednou z příčin, proč nejen oni, ale celý německý národ uvěřil zvráceným myšlenkám A.H. Všeobecné mínění historiků kolem ČR ( v ČR jsou historici většinou neomarxisté) je, že to byla jedna z nejdůležitějších příčin vzniku WW II.

Jako protiváha se nabízí chování švýcarských Němců, kteří své průsmyky s Německem obrnili a byli rozhodnuti se bít do posledního muže. Proč? Protože ve svém státě se ani oni, ani jejich další národnosti necítily diskriminováni.

Jsem pro, aby se jejich přání uskutečnilo, a vy pane autore a vaši duševní souputníci by si měli uvědomit, že svět není černobílý a hlavně pokročil o 70 let dále.

1 1
možnosti

Nadpis clanku jak vystrizeny z Rudeho Prava mne odradil od dalsiho cteni. RvRvRv

2 2
možnosti

Myslíte že takové prsení typu teď jsem mu ukázal, tu někoho dojme?

1 2
možnosti
Foto

Odstoupení Mnichova byl původní nápad Beneše. Ten dokument, ve kterém nabízí odstoupení části území je uchován v archivu v Patříži. Dne 21. září v 07:30 hodin Beneš a naše vláda vyslovila souhlas s odstoupení pohraničí.

0 2
možnosti

J15a64k81u11b 52Š79o68l89c

11. 6. 2019 10:47

Měl byste asi zmínit velikost území, které Beneš nabízel a dále jeho motivaci. Ve své oikofobii jste toho však dalek.

1 0
možnosti

J16i23r30i 30B95o19r

11. 6. 2019 10:12

Po přečtení blogu začínám chápat výraz "štváč".

1 1
možnosti
Foto

Tenhle článek je důsledkem černobílého vidění světa. I já se na to tak díval, v době, kdy se jednalo o Česko-německé deklaraci a kdy se prezident Havel omluvil Němcům. Je to vidění, zděděné po našich předcích, kteří tu dobu a její zvěrstva zažili a proto se jim nelze divit, že se na to dívali poněkud jednostranně. My už bychom se po těch letech měli pokusit vidět celou záležitost poněkud barevněji.

Jsou místa, kde se s tím dá začít. Třeba zřícenina kostela v někdejší Vysoké pod horou Dylení, hřbitov a trosky kostelíku ve vsi Pleš v Českém lese a nedaleká věž Böhmerwaldturm na hoře Ebene.... mnoho je v Českém lese a na Šumavě takových míst, u nás v Krkonoších je to třeba zaniklá ves Sklenářovice pod Rýchorami. Když člověk vidí, jak tam lidé dávají alespoň obrázky, slepují před desítkami let roztřískané obrázky svých nejbližších na hřbitově nebo spřádají verše o ztraceném domově, když pocítí tu bolest... dívá se na celou věc rázem poněkud barevněji.

Co se týče setkání Sudetoněmeckého krajanského spolku - nu, tak pokud tam spřádají plány na stavbu pomníku Konrada Henleina, pokládají věnce na místě padlých z Freikorpsu a vzpomínají, jaký byl Adolf Hitler pašák... pak by bylo dobré, kdyby tak činili někde jinde. Osobně si ale myslím, že nemají rozhodně důvod vzpomínat v dobrém na nacismus - a když to se tam nebude dít, není důvod, proč by si setkání neudělali kdy chtějí a kde chtějí.

Historie by se měla brát jako varování před opakováním chyb, jichž už se jednou někdo dopustil... ale rozhodně by nás neměla dělit. Vždyť dělení na "hodně nás" a "zlé je", nacionalismus a fanatismus byly důvodem utrpení milionů a všeho toho zla... poučme se tedy z historie a nedělejme to znovu.

3 2
možnosti

J67a17k68u44b 76Š45o71l69c

11. 6. 2019 9:44

Bereme Němce jako normální sousedy, kteří nemají nic společného se zvěrstvy jejich dědů. Češi nejsou ti, kteří vyvolávají duchy minulosti.

6 0
možnosti
Foto

Koukám že Standa v sukních, Mirka "-", to tu už prošla :-).

6 3
možnosti
Foto

Co si to ke mně dovolujete, pane Flaško? To je provokace, nebo přímo útok na diskutérku, která má jiný názor než Vy? Přemýšlejte raději nad sebou - je tento blog - nebo snad web Váš vlastní? :-/Rv

1 3
možnosti
Foto

Díky, pane Šiku, za vzpomínku na Lidickou tragedii. Následovaly Ležáky, Javoříčko, u nás v kraji, Ploština, Vařákovy Paseky, na Slovensku Vápenka - a další. Na podobné "hrůzy" se ani po 77 letech zapomínat nesmí... Karma. [>-]Rv

4 0
možnosti
Foto

Co mají s tím společného Němci z pohraničí???? To je stejné, jako by Češi i dnes mohli nést vinu na zločinech komunismu.

7 3
možnosti
Foto

Proč by u nás nemohl být Sudeťácký sjezd"???? Němci - chcete-li sudeťáci spolupracují s obcemi už dnes. Vytváří sdružení, která u nás přispívají na obnovu památek, přispívají na kulturu, školství. Rve to to někomu žíly???

7 2
možnosti

J38a80k67u58b 50Š81o89l63c

11. 6. 2019 8:06

Já bych to neomezoval na "sudeťácké sjezdy". Co takový sraz potomků pracovníků gestapa přímo v Lidicích. Vždyť i mezi gestapáky bylo velké procento našich spoluobčanů.

1 1
možnosti
Foto

Co takle udělat sjezd pracovníků StB v komunistickách koncetračních táborech jako byl Vitmanov, Vojna, Mír a dalších a jejich spolupracovníků. To by tam mohl jet i Babiš.

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS