Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V principu souhlasím.

Mám starší auto, Peugeot 406. Je v celkem dobrém stavu. Jako důchodce teď jezdím ročně zhruba pouze 2 000 km a toto auto mi stačí.

Dávat do něj benzín s přídavkem biopaliv nemohu, protože bych auto zničil. Naštěstí jedna pump prodává kvalitní benzín bez biopaliv. Jmenovat ji nebudu, abych nebyl nařčen, že jí dělám reklamu.

0 0
možnosti
LV

Musím Vás zklamat, ale žádná pumpa neprodává "kvalitní benzín bez biopaliv", protože nikdo takový benzin nevyrábí. Takový benzin u nás prodávat nelze, přimícháváním biosložky do paliva plníme závazek vyrábět určitý podíl energie z obnovitelných zdrojů.

0 0
možnosti
Foto

Tzv. biopaliva nevznikla náhodou. A nejen u nás. Např. i v dávných časech se ve velkém pěstovala cukr. třtina v Brazilii pro výrobu paliv místo benzinu a nafty. Primárně pak byla ona biopaliva zaváděna i proto, aby byl nahrazen olovnatý benzin, který též těže ovlivnil a devastoval přírodu, vč. lidsk zdraví. Dań pokroku mívá často podobu vyhánění čerta dˇáblem:-/

1 0
možnosti
LV

Biopaliva rozhodně nenahradila olovnatý benzin. Olovo jako antidetonační faktor v benzinu bylo nahrazeno látkou MTBE, která vzniká při výrobě syntetického kaučuku.

0 0
možnosti
Foto

Z hlediska ekonomie je to zcela jinak. Pokud je voda používaná na jiné účely, např. mytí, koupání, tedy na méně nezbytná použití, tak to svědčí o tom, že daný statek se hojně vyskytuje, tedy svědčí o bohatství společnosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4134x
Bez politické příslušnosti.

Emeritní policejní rada

Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Policejního prezídia ČR

a

Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie PČR  

 

Seznam rubrik