Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tady někteří diskutují, že nahlášený a zdaněný dar není úplatek. Ono je to ale jedno, jak se to prezentuje. Soudce nejen, že nesmí přijmout úplatek (byť kamuflovaný jako dar). On nesmí ani zavdat příčinu k domněnce, že je úplatný. A vůbec není nutno, aby existoval speciální paragraf zakazující kamuflovat úplatky jako dar.

0 0
možnosti
Foto

Pokud ten dar řádně nahlásili a zdanili, tak proč ne. V r. 2016 snad nebylo po trestním stíhání Pelty ani památky. Takže by záhodno odkázat na paragraf, který výslovně zakazuje soudcům a soudním funkcionářům přijímat dary od kohokoliv tak jako mají zakázáno tuším podnikat atd.

0 0
možnosti

J55i26r58i 85B13o79r

4. 6. 2020 10:14

Tak to má být,úplatky by se měly danit. To by si erár přišel na pěkné peníze.:-)

1 0
možnosti

Takže objednat si xyz a koupit si xyz už není v naší domovině a asi ani nebyl žádný problém, tak to by už konečně nějaký sněmovní výbor dával smysl.

2 0
možnosti

P55a69v11e12l 45V40é48b22r

3. 6. 2020 21:13

Já tedy sázím na tu pachuť...

7 0
možnosti

Často si vzpomenu na razantní zvýšení odměn pro pracovníky justice krátce po roce 1989. Tehdy se to zdůvodňovalo tím, že tím bude odstraněna možnost korupce. Vžy si vzpomenu na neúplatného soudce Berku. Tita dva příjemci zájezdů jsou jen potvrzením stavu, který v justici vládne.

8 0
možnosti

Toj e dobré, že se ohánějí tím, že se při výkonu svých funkcí věnovali mimo jiné i fotbalu.

Podle této logiky by si mohli od nějakého organizátora nejstaršího řemesla zaplatit i služby těchto žen. Dostanou se někdy otázky spojené s prostitucí až před soud? No zajisté ano! Takže když kvůli tomu, že někdy soudí věci spojené s fotbalem, prý musejí letět na evropský šampionát, tak by podle stejné logiky kvůli tomu,ž e někdy před soud přijdou otázky spojené s prostitucí, měli tedy chodit do těchto zařízení nebo se dokonce obracet i na ty, kteří to vykonávají na ulici, protože i tohle se někdy může dostat před soud.

7 0
možnosti

Skvělá úvaha. Jen se bojím, že si ji přečtou a ťuknou se do čela.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS