Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PI

Názory některých zdejších diskutérů jsou opravdu k popukání. Ten, kdo chce zabíjet prostě zabíjet bude bez ohledu na to, zda je vlastníkem střelné zbraně či nikoliv (lhostejno zda legálním či nelegálním). Pravda, střelná zbraň je efektivní a velmi pohodlná k vykonání vraždy, ale podobného efektu lze např. docílit najetím automobilem do nástupního ostrůvku MHD. Pokud bude EU nadále tlačit na náš zákon o zbraních a bude se jej snažit modifikovat tak, aby v důsledku vedl k odzbrojení občanů, pak tím akorát podpoří nelegální obchod se zbraněmi.

22 0
možnosti
GK

A hlavne, pokud je utok necekany,staci kudla a zabije taky par lidi.

3 0
možnosti
ZB

Jak dlouho trvala ta střelba? Stihl by někdo vůbec vytáhnout zbraň?

Možná Jason Bourne, ale normální člověk...

2 4
možnosti
RK

On je nezasřelil hned a najednou, pro další akci (obránce) byl čas.

0 0
možnosti
JS

Tak mne nejvíce překvapilo a to velmi nemile, když policie veřejně deklaruje, že řeší případ zveřejněné fotografie a uvažuje nad trestní kvalifikací a že bude pečlivě hlídat komentáře na soc. sítích. Každý normální člověk by čekal, že bude řešit jak a kde si mohl pořídit někdo zbraň i střelivo nelegálně, jak to, že v naší zemi se takto dá něco takového pořídit běžně za 20 000Kč, ale o tom nikde ani slovíčkoRvto je docela děsivé zjištění, že policii více zajímá komentář na fb, než nelegální ozbrojování v naší zemi.

12 0
možnosti
GK

Jak jsi prisel na to, ze policie nic nedela? Policie samozrejme resi kde a jak si lze poridit nelegalni zbran. Ale uz z podstaty, ze jde o nelegalni cinnost, tak to asi nebude tak jednoduche, ze? A nepocitas s nad s tim, ze to bude vytrubovat do sveta.

0 0
možnosti
JS

Odzbrojeni obcanu neni jen zalezitosti EU komisaru. S nesmirnou houzevnatosti se o to snazi i Demokraticka strana v USA , i kdyz to odporuje Ustave Spojenych Statu.

"Když se čas – a váš život – se počítá na vteřiny, policie je jen pár minut daleko.”

26 0
možnosti
PT

Čistě statisticky by muselo mít zbraň cca 10-20 % lidí, aby byla nějaká šance, že v čekárně, kde jde 10 lidí ji měl alespoň jeden. Možná by stálo za to, dát v nějakém městě všem, co jim je 18 a jsou svéprávní a netrestaní, zbraň. Má to samozřejmě svá úskalí. Trvale tak nějak musíte tušit, co se se zbraní děje. Jen tak se nenapijete. Měli byste akceptovat práva majitelů či pronajímatelů, kteří u sebe zbraň nechtějí - typicky banky atd. A hlavně nesmíte chtít řešit vše. Podívejte se, co se ze spousty lidí stane, když sednou do auta.

Miláčku, osolila jsi to?

Beng...

6 0
možnosti
LD

Spíš než o zajištění, aby v každé náhodně vybrané skupině 10 lidí, byl jeden ozbrojený, jde jen o to neznemožňovat nošení zbraně těm, co ji prostě nosit chtějí.

1 0
možnosti
Foto

J22a25n 62Š82i76k

11. 12. 2019 12:59

Argument, že kdyby byl na místě někdo s legálně drženou zbraní a tím pádem obětí mohlo být méně, považuji za scestný. Mohlo by jich být totiž taky klidně více. Střílet pod stresem, navíc s úmyslem druhému ublížit či ho usmrtit je úplně něco jiného než střílet v klidu u kávy do terče na střelnici. Zbraně považuji za nutné zlo, ale jsem přesvědčen, že rozhodně nemají být masově šířeny, ani legálně, spíše naopak. Můj názor je takový a to přesto nebo možná právě proto, že jsem bývalý výborný střelec z pistole a dobře vím, co střely, i odražené dokáží. Jinak nevím o tom, že by při událostech v Ostravě nebo Uherském Brodě, ale také třeba při teroristických útocích ve Francii nebo jinde, najednou odněkud zázračně vyskočil legální držitel zbraně a útočníka vlastní zbraní zneškodnil. Určitě takové případy jsou, ale není jich mnoho. Důvod je prostý: strach. A je to dobře, protože můj názor je přesně opačný než u autora článku. Obětí by mohlo být více. Hezký den

9 19
možnosti
Foto

Přes všechny Vaše argumenty je stále jeden proti Vám, který je stále neprůstřelný - zlého chlapa s pistolí zastaví jen hodný chlap s pistolí. Pokud není na místě hodný chlap s pistolí, zlý chlap vyhrává. Přes to nejede vlak...

24 0
možnosti
Foto

Kdo konkrétně s jakým způsobem chce běžným lidem u nás omezit přístup k běžným zbraním určeným k ochraně života, zdraví a majetku v době míru? Ničeho podobného jsem si nikde nevšiml.

3 8
možnosti
JK

Cěx je složitější. Primárně záleží na tom, kdo zbraň drží. Je zde nutná propojenost mezi PČR a lékaři, aby se vyřadili v co největší míře psychopati. Co se týče nemocnic a obdobných institucí, tak by měla být zavedena bezbečnostní opatření, která konkrétně u nemocnic chybí. EU směrnice je v našich podmínkách nesmyslná.

0 0
možnosti
Foto

Problémem je, že o držení zbraní usilují často nejvíce různí psychopati. A lékař může těžko označit za psychopata člověka, který je úspěšným manažerem nebo podnikatelem.

2 4
možnosti
DV

D26a95v48i91d 75V94l26k

11. 12. 2019 10:49

Kde Ti mírotvůrci ozbrojení legálně drženými zbraněmi vždycky jsou? Nepamatuji ,že by některý hrdinně ochránil sebe a spoluobčany.

5 11
možnosti
Foto

Nechávají svoje zbraně doma v trezoru. Není důvod s nimi chodit po venku.

8 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4134x
Bez politické příslušnosti.

Emeritní policejní rada

Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Policejního prezídia ČR

a

Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie PČR  

 

Seznam rubrik