Represe a sankce. Řidič je škodná a musí se lovit.

Řidič v ČR je škodná, která se musí mazaně ulovit a napálit jí blokovou pokutu, pokutu ve správním řízení a ideálně sebrat i řidičák. Ale proč ?

Dnes jsem v Otázkách Václava Moravce viděl ředitele Služby dopravní policie ČR a bylo mi z toho velmi smutno.

Dopravní policie by měla zodpovídat za bezpečnost a plynulost silničního provozu. Realita ? Tu zná každý řidič v ČR.

Činnost dopravní policie se scvrkla do podoby sloganu "nahánět a kasírovat". Bohužel, je tomu tak. 

Kdo z Vás viděl někdy v rámci neskutečných dopravních zácp či po nějaké bouračce, aby policie skutečně řídila dopravu a zajistila tak její plynulost, což má ze zákona dělat ? Já asi dvakrát v životě a to aktivně řídím 27 let.

Proti tomu příklad, který nepochybně opakovaně zažil téměř každý. „Rádoby“ dopravně bezpečnostní akce, kdy policie provádí měření rychlosti na bezpečných úsecích silnic, mnohdy i s více jízdními pruhy, kde je naprosto nesmyslně instalovaná dopravní značka bezúčelně omezující rychlost. Zde dochází k měření rychlosti a následně se přistupuje k pokutování takto "vyrobených" přestupků.

A ředitel dopravní policie říká, že je potřeba a je správné, aby se provádělo více dopravně bezpečnostních akcí a zvyšovaly se pokuty a další sankce. 

Z jeho slov ale vůbec nezazněla úvaha, proč tolik řidičů nerespektuje dopravní předpisy. A zde, myslím, každý z nás opět tuší. Zejména, pokud jste vyjeli na západ. Jak tam vypadají silnice ? Jak jsou široké, nevedou tolik přes aglomerace. Jak rychle se provádějí opravy, aby se provoz nebrzdil ...

To jsou věci, která by měl stát řešit jako první. Jenže on to neřeší. Je pohodlnější dosadit si do vedení policie lidi, kteří slepě poslechnou a budou vyhlašovat další a další nesmyslné dopravní akce, které mají ještě více šikanovat řidiče.

A plynulost silničního provozu, která úzce souvisí se stavem našich silnic, kudy vedou a jak intenzivně se opravují, řeší odpovědné osoby jen tehdy, pokud jim z příslušných zakázek "kápne malá domů".

To samozřejmě není věcí policie, ale přístupu vlády a konkrétně resortu ministerstva dopravy. 27 let se situace na našich silnicích jenom zhoršuje.

Kvůli zácpám a všemožným dopravním omezením jezdíme stále pomaleji, rostou dálniční poplatky, řidiči jsou zoufalí a ve stresu, což se projevuje mnohdy jejich agresivitou na silnici a vše "doráží" policie, která je "nahání a kasíruje".

Autor: Pavel Opl | neděle 2.4.2017 20:44 | karma článku: 44,62 | přečteno: 5083x
  • Další články autora

Pavel Opl

Co jste to provedli s našimi životy

28.2.2021 v 1:04 | Karma: 43,17

Pavel Opl

Šílenství zcela ovládlo svět

23.4.2020 v 21:01 | Karma: 41,81

Pavel Opl

Další neskutečná šikana řidičů

14.1.2020 v 21:01 | Karma: 48,24
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4134x
Bez politické příslušnosti.

Emeritní policejní rada

Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Policejního prezídia ČR

a

Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie PČR  

 

Seznam rubrik