Milion lidí v chudobě a vláda se tím pyšní ?

Jak někdo může jásat nad milionem chudých ? Přitom desítky miliard korun "mizí" každoročně za prapodivných okolností v mnoha "černých dírách" ... 

Opakovaně se z úst různých vládních činitelů v posledních letech dozvídáme, že chudoba v naší zemi patří k evropskému podprůměru, takže jsme na tom vlastně dobře.

Jak dobře ? Milion lidí v chudobě je něco, čím se vládní činitelé pyšní ? Jde o oficiální číslo Českého statistického úřadu.

A že jsme na tom v Evropě oproti jiným zemím dobře, ukazuje pouze v plné nahotě zoufalost "vyspělého" systému naší civilizace v 21. století. 

Ano, je mnoho zemí na světě, kde jsou na tom mnohem hůře, ale to není důvod se plácat po ramenou, jak je to u nás skvělé. Není. 

Asi každého z vás napadnou četné záběry z médií, kdy člověk nepochybuje, že s za to ti lidé mohou sami, protože jim vyhovuje nebýt samostatní a aktivní a celoživotně a mnoha generačně si "dobře" žijí čistým parazitováním na našem sociálním systému.

Ale máme tady přeci mnoho dalších skupin, které rozhodně těžko kdokoliv může obviňovat z toho, že si za svůj stav mohou sami.

Senioři, kteří po celoživotní, poctivé a usilovné práci nyní již objektivně nemohou vykonávat žádnou další práci a kteří věřili, že po mnoha desítkách odpracovaných let, budou moci důstojným způsobem prožít poslední etapu svého života.

Neúplné rodiny, kde rodič - samoživitel, zejména s menšími dětmi zoufale hledá možnosti na trhu práce, kde by nalezl důstojné zaměstnání tak, aby se mohl řádně o děti starat a současně je i finančně zabezpečit.

Zdravotně postižení, kteří padají do chudoby nejen sami, ale i jejich blízcí, kteří se o ně láskyplně a obětavě starají.

A v neposlední řadě jsou to mladí lidé po školách, kteří mají stále větší a větší problém s nalezením uplatnění na trhu práce. A to i přes to, že stát vymýšlí nesmyslné další a další kvalifikační požadavky, děti studují stále déle, ale na jejich vzdělanosti se to žádným způsobem neprojevuje a jejich mnohdy zcela nesmyslné znalosti se naprosto míjí s potřebami trhu práce. Jejich závislost na rodičích sebou přináší mnoho dalších problémů pro všechny dotčené. 

A každý nepochybně dokáže najít spoustu dalších případů ...

Já rozhodně nejsem žádný levičák, ale v naší zemi "mizí" mnoha způsoby desítky miliard korun velmi podivným způsobem, takže vládní činitelé by měli přestat hloupě jásat nad údajně nízkou mírou naší chudoby a měli by okamžitě věnovat úsilí a finance všem chudobou ohroženým lidem, kteří si za svůj stav objektivně nemohou ...  

Autor: Pavel Opl | úterý 25.4.2017 20:31 | karma článku: 42,91 | přečteno: 3280x
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4134x
Bez politické příslušnosti.

Emeritní policejní rada

Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Policejního prezídia ČR

a

Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie PČR  

 

Seznam rubrik