Nechtěl jsem, ale také se vyjádřím ke Kájínkovi. Jako bývalý pracovník ÚOOZ snad mohu.

Pokud v případu p. Kájínka byla nějaká "habaďůra" ze strany orgánů činných v trestním řízení, tak by se měli ti, kteří se jí dopustili, asi začít hodně bát.

Předesílám, že jsem se p. Kájínkem profesně nikdy nezabýval a ani neznám nikoho z orgánů činných v trestním řízení, kteří jej měli na starosti. 

Takže mám úplně stejné informace z otevřených zdrojů, jako asi většina z vás.

Rozumím tomu, že na základě těchto informací panuje řada pochybností, zda-li vůbec, případně v jakém poměru se ve skutečnosti p. Kájínek dopustil trestné činnosti, za kterou dostal "doživotí". 

Bez přístupu ke kompletnímu spisovému materiálu jsou ale veškeré debaty zbytečné. Jeden jediný důkaz, pokud o něm nevíte, může celou kauzu posunout úplně jinam. A nevím o tom, že by byl kompletní spisový materiál zveřejněn. Ani nelegálně zveřejněn.

Se znalostí metod a forem policejní práce a vyšetřovacích postupů, si dokáži představit, že by teoreticky, a nejen v tomto případě, mohlo ze strany policie dojít skutečně k "habaďůře" v podstatě na kohokoliv. A pokud by jste měli věci "ošéfované" i u ostatních orgánů činných v trestním řízení, tak je možné v podstatě cokoliv.

Pozor, tím rozhodně neříkám, že k tomu v případě p. Kájínka došlo, či že k tomu obecně dochází. 

Já u toho nebyl a spisový materiál neznám. Kde je pravda ví jedině p. Kájínek a ti, kteří se podíleli na realizaci p. Kájínka, případně další, kteří celou kauzu dále zpracovávali.

Jako bývalý policista, který odešel "se ctí", chci věřit tomu, že vše bylo tak, jak ve finále vyhodnotil soud.

Pokud v tom ale byla nějaká "habaďůra", tak by se měli ti, kteří se jí dopustili, asi začít hodně bát. Protože člověk, který by neoprávněně prožil tak dlouhá léta ve vězení s vědomím svojí neviny, by mohl být schopen ze msty čehokoliv. 

No a milost prezidenta republiky pro p. Kájínka. Rozumím tomu, že existují dva hlasité tábory. Příznivci a odpůrci. Jen si říkám, jestli ta hlasitá a někdy poměrně vyhrocená rétorika v tomto případu nesouvisí spíše s obecnými sympatiemi či antipatiemi k osobě Miloše Zemana jako takového.

Každopádně prezident republiky má zákonnou možnost milost udělit a Miloš Zeman jí chce zjevně využít.

S ohledem na výše uvedené se tedy necítím být osobou, která by mohla k této věci uvést nějaký soud a budu velmi bedlivě sledovat, co se bude dít.

Oni totiž i události a jednání aktérů této kauzy, které budou následovat, mohou hodně napovědět, jak to tehdy skutečně bylo ...   

Autor: Pavel Opl | neděle 14.5.2017 20:48 | karma článku: 44,63 | přečteno: 16926x