Na západě vztyčují sochu Marxe, na východě oslavují Banderu. Svět se dočista zbláznil !

Předseda Evropské komise Juncker Marxe a jeho učení hájí s tím, že bylo pouze špatně interpretováno. Bandera se na Ukrajině stal národním hrdinou, byl oceněn prezidentem a je oficiálně veřejně oslavován.

Vše, co jsem se učil na gymplu o historii, 2. světové válce a charakteristikách "západu a východu" definitivně vzalo za své.

Všichni, kteří mluví o Marxismu-Leninismu, bolševismu, komunistických režimech na "východě", o komunistických zločinech a obětech těchto režimů, asi prodělali pořádný šok.  

Demokratický "západ" nechal vztyčit za peníze komunistické Číny na svém území sochu Marxe a západní politici se předhánějí v poučování, že to Marx nemyslel špatně. A zastřešuje je Juncker, který je křesťanský demokrat. Všichni fandové komunismu na světě se smějí na celé kolo. A oprávněně.

Mimochodem je dobré si připomenout, že komunistické režimy na "východě" vycházejí z ideových myšlenek formulovaných na "západě". Marx je toho příkladem. 

A připomeňme si realitu na Ukrajině, kdy je veřejně oslavován Bandera. Ten Bandera, jehož Ukrajinská povstalecká armáda je viněna, že na ukrajinské Volyni a Haliči povraždila až 100.000 polských civilistů, dalších až 500.000 Poláků před jejím řáděním muselo uprchnout. Aktivní zapojení do bojů po boku německých vojsk a následné partyzánské vedení války až do počátku 50. let rovněž přineslo mnohé oběti, včetně obyvatel našeho Československa. Bandera žil od roku 1946 až do své smrti v exilu v Mnichově.

Jako naprosto neuvěřitelná se jeví skutečnost, že již v roce 2010  byl Bandera oceněn titulem Hrdina Ukrajiny - za obranu národní ideje a boj za nezávislý ukrajinský stát. Toto ocenění dokonce osobně předal ukrajinský prezident Viktor Juščenko do rukou jeho vnuka. A od té doby je Bandera oficiálně veřejným hrdinou. 

Svět se prostě úplně zbláznil !!! 

 

Autor: Pavel Opl | středa 16.5.2018 22:00 | karma článku: 44,46 | přečteno: 2691x