Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

14 let jezdím docela pravidelně přes celé Rakousko na jih do Grazu. Neviděl jsem jedinou nesmyslně umístěnou značku. Pak i řidiči respektují pravidla, protože dopravní značení jim dává smysl.

5 0
možnosti
Foto

Jazdím denne a prakticky každý deň narážam na vodičov, ktorí jazdia, slušne povedané, tak všelijako. Skoro každý týždeň čakám niekde kvôli nejakej nehode. Za 8 rokov ma policajti v ČR zastavii len raz, skontrolovali doklady, dali mi fúkať, pozdravili a pustili. Povedal by som, že to sa dá vydržať.

Nemám skúsenosť, že by polícia neriadila pri nehodách dopravu ak tam bola, a ak to bolo potrebné.

3 0
možnosti
Foto

Vydržet se dá prakticky cokoliv, říká se, že člověk si zvykne i na šibenici, ale je tohle opravdu dostatečným důvodem k nesmyslným represím, neřešení skutečných problémů, neustálému omezování rychlosti kdekoliv, nepřehlednému lesu dopravních značek a v neposlední řadě i k výraznému zhoršení chování policie, ať už městské či státní? Nebylo by lepší sankce omezit na minimum a "pěstovat" skutečnou slušnost a ohleduplnost jednotlivých řidičů? Slušnost a ohleduplnost totiž sankcemi a omezeními nevynutíte. Ta musí přijít sama, buď zrušením omezení a sankcí, kdy řidiči nebudou zbytečně stresováni tím, že na ně někdo bafne za rohem a přijdou o body nebo zpřísněním sankcí, kdy řidiči konečně pochopí, že proti nim je systém a nikoliv ostatní postižení řidiči.

5 1
možnosti
VV

Policie nesmyslně a pohodlně postihuje vyšší rychlost, ta ale v praxi způsobí minimum vážných nehod, narozdíl od špatně značených nekvalitních a nedostatečných silnic!!

6 0
možnosti
DM

Nekvalitní silnice nikdy nikoho nezabila, debil co mastí 150tkou po okresce ano...

Ve většině vážných nehod sice rychlost nefiguruje co primární příčina, nicméně lze ji najít za skoro každou nehodou co sekundární.

Typicky nedání přednosti může být způsobenu právě vysokou rychlostí, aneb ono taky těžko dát přednost z vedlejší obstarožní bmw raketě co vám vyletí ze zatáčky 150,za volantem adrenalinem yavaleného borečka,,když vaše rekční doba zrovna neodpovídá závodníku F1 a popravdě ani ten by to možná nestihl.

Je to obousečné a vysoká rychlost je relativní. V obci u přechodu před školou v 7:45 ráno je sice povolená rychlost, není li upravena jinak 50,ale jede jí tam jen imbecil a 90tkou jede hovado zralé na kulku...

Naproti tomu na rovné silnici první třídy v noční hodně se ploužit tachometrových 90,reálně 80, je zbytečné.

U všeho je nutno aplikovat zdravý rozum a vysoká rychlost je samozřejmě velice fatální okolnost, která je velmi častým byť skrytým viníkem nehod...

0 0
možnosti
JS

Tak tu policii zrušme když je tak špatná. Ať si každý řidič sám určí kolik může jet v obci.

0 3
možnosti
Foto

Já nevím jak Vy, ale já si určuji sama rychlost jakou můžu jet, nerada bych se totiž zabila. Nevěřím, že úředník od stolu určí rychlost jízdy v daném místě lépe než já a navíc mně jde o víc než jemu, on tam v tu chvíli není.

7 1
možnosti
RT

To, co dnes probíhá je tyranie řidičů, v pojetí soudruha ministra Ťoka jde jen o to zvyšovat pokuty a buzerovat řidiče s takovou intenzito, aby jezdili MHD a mimo Prahu vlakem!:-(

10 2
možnosti
JB

No já nevím... Mám jiné zkušenosti. V obcích se jezdí v poho kilem (bydlím na hranicích s Polskem - "co Polak to Kubica!!" ) a po policistech ni vidu ni slechu. Když si obyvatelé stěžují, ukáže se PČR dvakrát do měsíce na dvě hoďky a ještě v neděli dopoledne...:-/ Jezdím o pár let déle než Vy a pokud jsem míjel dopravní nehodu a policisté už byli na místě, vždycky dopravu řídili. Pokud to tedy situace vyžadovala.

Takže bych to já osobně s tou lovnou zvěří zas až tak dramaticky neviděl..

4 0
možnosti
RT

Přijeďte do Prahy a uvidíte, kamera na téměř každé frekventovanější ulici.

3 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4134x
Bez politické příslušnosti.

Emeritní policejní rada

Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Policejního prezídia ČR

a

Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie PČR  

 

Seznam rubrik