Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J44a38k30u20b 22M56a82c87h

23. 7. 2017 19:26

Vas blog popisuje pomerne presne dnesni situaci.Ovsem pro diskutery,pro ktere je meritko blahobytu plny nakupni vozik a pak plny zaludek jsou takove drobnosti jako podplacena justice a policie, ́leta nevyresene pripady jasnych podvodu,politici v rukou mafie, ministerstva v rukou klaunu, naprosty upad moralky, nesmyslna vychova mladeze,neomarxismus v rukou neziskovek a ruznych aktivistu. Mam pokracovat?

Mesta, kde pro naval pracovniku z ciziny neni vecer bezpecno. Spousta zkrachovanych podniku nahrazenych jen montovanim a vyrobou dilu pro zapad.

Kazdy vecer televize s x mrtvymi. Absolutne lzivi politicim kteri tem hlupakum volicum slibuji modre z nebe.h To jsou vsechno vydobytky nove a EU doby? Hlavne ze se muzeme nacpat osizenymi potravinami,

0 0
možnosti

Teď buď zcela mladý komunista nebo ti staří si žijí v dojmu, že za éry komunistů jsme byli světoví a konkurenceschopní v celé řadě ekonomických oborů. Stačí nahlédnout do tehdy tajných zpráv pro ÚV KSČ v 80-tých letech a člověk se nestačí divit. Např. Elitex v Ústí n. Orlicí už neobstál v mezinárodní konkurenci. Tesla Bratislava vyráběla počítače už značně na sklad, ale radiokazety nebyly k dostání pro velkou poptávku. Celá řada podniků hodně výrobků dělala na sklad. Nebo energetická náročnost byla o polovinu větší než na Západě, inovační procesy se teprve zaváděly, velké materiální spotřeby, systém plánování výroby zcela zastaralý, technické vybavení fabrik výrobními stroji bylo ve většině starší 25. let. Produktivita práce v průmyslu byla také jen poloviční, velké nedostatky v dopravě jak železniční, tak silniční. Nedostatky v zásobách stavebního materiálu, nedostatky v zásobování obchodní sítě, atd. atd. Socialistický systém nebyl schopen pružně reagovat na potřeby trhu. Proto mohli se úderníci v práci i přetrhnout, ale neřeklo se, že části výrobků šly na sklad. Zemědělství jelo na plné pecky, muselo, protože jsme dokrmovali v zemědělské produkci neschopný SSSR! Autore ten váš článek je na RvRv!!

5 0
možnosti

Myslím si, že debaty o současném a minulém režimu mají důležitou funkci.

Pomáhají zastírat skutečné problémy současnosti a spolehlivě od nich odvádějí pozornost.

Proč diskutovat o nadvládě globální ekonomiky nad politikou nebo o tom, že už zase se o nás rozhoduje někde jinde?

Vždyť přece máme boty a možnost si nakoupit v nákupních centrech, tak proč odmítat snahy změnit etnické a náboženské složení naší společnosti?

1 4
možnosti

Ano - ty debaty mají svoji funkci. Musí upozornit mladé čtenáře na sklerotičnost starých blbů. Kteří sní, že opět uslyší nesmysly o vedoucí úloze dělnické třídy.

2 0
možnosti

jj, lidem v Cesku je vylozene zle - staci se jet i ve vsedni den podivat na parkoviste pred obchodni centra a supermarkety...

tyhle agitky si nechte pro ty, co maj v hlave plany podobne tem vasim a vasi partaji

12 0
možnosti

a navic podle fotografie soudim, ze vasemu zdravi by poradne utahnuti opasku jen prospelo

10 0
možnosti

Včera v televizi zazněla informace, že v Česku je dnes přes 600 tisíc zahradních bazénů. To zrovna nevypovídá o tom, že by u nás byla jen bída, svrab a neštovice :-)

8 0
možnosti

Tak to jo...pane autore,teprve ted jsem si všiml za koho jste kandidoval."Rozumní",tak si dnes říkají Bartoš a jeho náckové....;-Dplus další skupinky,kteří mají na společnou spolupráci s Bartošem žaludek.Nemách chut to dohledávat,získali "Rozumní" aspon pul procenta hlasu...?Tak to opravdu volíte změnu k lepšímu...

9 0
možnosti

....tedy hodláte kandidovat,tak berte to pul procenta hlasu jako odhad.Mám pocit,že ani učast Sládka a rozpadlých zbytku Usvitu to nezachrání;-)Opravdu ti nejlepší z nejlepších...

2 0
možnosti
Foto

Čehopak jste se na mém profilu tak lekl?

0 0
možnosti
Foto

Já nevím, co šlo vytunelovat v zemi, kterou komunisté přivedli na pokraji bankrotu. To, že komunismu je ukonce s dechem svědčí i školení, které proběhlo v roce 1988, kde mluvil soudruh Bartšík z Úřadu vlády ČSSR a které jsem si opsal. Takže soudruh Bartošík uvedl, že 20 procent obyvatel v ČSSR žije pod životním minimem. Na obnovu strojírenství chybí 700 miliard. Žijeme na dluh dalších generací.

Další soudruh, který zde mluvil byl Miroslav Petráň z Úřadu vlády ČSSR , který uvedl, že je kritická čistota vod, ovzduší a půdy. Je poškozeno 27 procent lesů a za dva roky to bude 47 procent plochy lesů. Snižuje se úrodnost půdy , která je zničená chemickým hnojením, půda má v důsledku chemického hnojení velkou erozy a dochází zde k fyzikálním změnám. Voda v řekách obsahuje mnoho NO2, NO3 reziduí a je zničená fekáliemi. Vltava pod prahou má stupeň 4, což je úroveň běžné stoky. Vrátit stav životního prostředí na úroveň 50. let by stálo 110 miliard a zastavit zhoršování by stálo 55 miliard. Spotřeba vody na obyvatele ze 170 lt. stupla na 400 lt v důsledku poškozené vodovodní sítě, kde se v rozvodech ztrácí 30 procent vody. Pouze 1 procento vody je možné použít pro kojence.

11 0
možnosti
Foto

Já jako občan a důchodce jsem velmi spokojen s tím co jsme jako Češí dokázali. Stačí jenom projít město, kde bydlím. To, jak vypadalo město v roce 1989 a jak vypadá město dnes je neporovnatelné. Je daleko krásnější upravenější. Komunisté akorát dokázali zbourat střed města a dalších 60 procent čtvrti Trnovany. Z domů, kde byla tabulka, nevstupovat dům určen k demolici jsou dnes nádherné domy. Továrna, kterou má zahraniční investor se změnila k nepoznání. O víc jak stoprocent se zlepšilo sociální zázemí pro dělníky. Dělníci mimo platu mají různé benefity, firma jim přidává peníze na dovolenou a peníze na vánoce. Ve městě je vidět slunce a oblohu po celý rok, což za komunistů byl zázrak. Obloha byla po celý rok neproniknutelně šedá až žlutá. Stačily tři roky a ovzduší najednou je čisté, nemusí už jezdit městká doprava se žlutou vlajkou , že je zde smog nad únosnou mez a je zákaz vycházení a větrání. Proč to šlo dnes a za komunistů ne. Stačilo tak málo odsířit elektrárny v okolí. Obchody jsou dnes plné a je co nakupovat. Kdo chce něco jiného jezdí do Německa nakoupit. Já osobně neznám nikoho, kdo by chtěl návrat. To, že lidé kradou neni nic nového, lidé kradli už od Adama a Evy a budou krást až do toho posledního Robinsona, který na zemi jednou zbude. A že jsou aféry ? Pan Bůh stvořil lidi a měl aféru s Kainem už pátej den.

11 0
možnosti
Foto

asi každý žijeme v jiném státě.

10 1
možnosti

Asi ano. K někomu se stát chová jako milující a vše odpouštějící otec, k jinému jako trestající až týrající macech.

1 0
možnosti

Od stranické agitky bych očekával nabídnutá řešení, ale vidím jen naříkání nad promarněnými šancemi. Nadávání je strašně jednoduché a ještě nikdy se tím nic nespravilo. Mnohem náročnější je mít pozitivní vizi, vypracovat podrobný plán na její prosazení a každý den pro to něco udělat. Nemusíte zachraňovat davy, zachraňte sám sebe, potřebujete to. ;-)

6 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4134x
Bez politické příslušnosti.

Emeritní policejní rada

Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Policejního prezídia ČR

a

Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie PČR  

 

Seznam rubrik