Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tahle země je na tom asi nejlépe v celé své tisícileté historii, v čem vidíte tu tragédii?

15 1
možnosti
Foto

Říká bývalý pracovník ÚOOZ a PP ČR :-D:-D:-D

10 1
možnosti
VH

Nejspíš toho moc neodhalil, když se ta situace údajně nezlepšila.

1 0
možnosti
VH

Já bych až tak nejnižší nezaměstnanost v EU, rostoucí příjmy lidí, vyrovnaný státní rozpočet nebral až tak jako ohromnou tragedii, Byť uznávám, že někdo může mít problém se sháněním zaměstnanců, jiný může být ořepracovanýá z přemíry práce a nedostatku odpočinku.

Jako pozitivní ovšem je, že zákazníkům není vnucována soběstačnost jako v Severní Koreji, zákazník si může vybrat co chce, bez ohledu místo produkce.

8 0
možnosti
Foto

Obrovská celospolečenská očekávání z roku 1989 byla u mě jako důchodce naplněna. Mám se lépe než za komunismu, kdy jsem pracoval.

11 0
možnosti
Foto

Od konce 70. let došlo k postupnému poklesu životní úrovně. Normalizátorští ekonomové a politici se rozhodli sáhnout na všechny rezervy a udržovali ekonomiku a sociální situaci na přijatelné úrovni za cenu rezignace na budoucí vývoj. „Ekonomika a státní rozpočet šly úplně na doraz. Komunistické sny o budoucnosti se přeměnili na úpornou snahu přežít z roku na rok. Vyrábělo se zastaralou technologií, často pro přeplněné sklady, ale zaměstnanost byla stále stoprocentní. V obchodech chyběly běžně a někdy i dlouhodobě i takové věci jako toaletní papír, dámské vložky, prášky na praní a hlavně maso. Dále zejména průmyslové výrobky a stavební materiály, uhlí, ale i žárovky a hřebíky, ořechy, luštěniny, punčochy atp. Ne tedy pouze káva, kakao anebo tropické ovoce, které se dovážely z nepřátelské ciziny. Většina zde uvedených věcí se dokonce vyráběla přímo v Československu, jiné v sovětském bloku. Chyběla i elektrická energie a problémem byla i pitná voda. Nedostávalo se bydlení a někteří lidé neměli na nájmy. Stavební fond chátral a lidé bydlící v družstevním dotovali ty, co bydleli ve státním. Kvetla šedá ekonomika, melouchaření, zvláštní kontakty a korupce. Běžné bylo každoročné zdražování, a to i razantní.

6 0
možnosti
Foto

Mám pocit, že nevíte co byla kopunová privatizace. Takže pro vaše dovzdělání. Tehdy stát nabídl občanům tehdejší České a Slovenské federativní republiky vlastnictví 2 031 podniků. Kuponová privatizace proběhla ve dvou vlnách a z kuponové privatizace vzešlo kolem sedmi milionů akcionářů. To, chcte říct, že všichni byli agenti StB a komunisté ? To snad ne.;-DRv

5 2
možnosti
PB

P28e10t69r 39B84u95r17i50a51n

3. 10. 2017 22:20

Ano, té potravinové soběstačnosti jsem všímal co hrdlo ráčilo v nekonečných komunistických frontách snad ve všech krámech ve městě pečivem počínaje a blbým bůčkem konče.

11 0
možnosti
Foto

Čtyřicet let komunismu československé hospodářství přivedlo k bankrotu, socialistický režim náš stát vpravdě vytuneloval. Komunisté k majetku přišli masovými krádežemi, vražděním a likvidací celých skupin obyvatelstva. To nebylo dílem jednotlivců, to má komunismus zabudované v podstatě systému, který vytváří lidi závislé, slabé a bezmocné. Komunismu to jsou otrávené řeky, zdevastovaná krajina, jedna z nevyšších úmrtnosti v celé Evropě, zdravotnictví, týkající se vybavení na úrovni rozvojových zemí. Já jsem velkou část svého života prožil v tomto zrůdné režimu a nikdy jsem se neměl tak dobře jako v současné době. Tak jako každý mám výhrady k politice, ale to považuji za normální, ale jinak jsem spokojený člověk.

7 1
možnosti
JH

Taky si to myslím, když jedu Trabantem mezi kouřícími troskami domů, objížděje vyhladovělé žebráky.

4 0
možnosti
MM

Tragický stav naší země?8-o

10 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4134x
Bez politické příslušnosti.

Emeritní policejní rada

Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Policejního prezídia ČR

a

Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie PČR  

 

Seznam rubrik