Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J25a75n 52Z58í31m17a

13. 1. 2019 10:34

Mašíni byli a budou hrdinové. Není Hrdinství bez kontroverze. Ale pořád je to hrdinství.!! Ctěte ZDE

https://janzima.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=252678

2 6
možnosti

J79a37n 48Z48í73m57a

13. 1. 2019 10:29

A oběsit spoutanou Miladu Horákovou a stovky dalších jako to udělali Vaši komunističní dědečci nebyla bestialita pane autore ?

2 1
možnosti
Foto

A poprava Mata Hari bylo bestialitou?

1 0
možnosti
Foto

V zemi, která relativizuje zločiny komunismu, se všichni můžou podělat z Mašínů. Jejich činy jsou pouze adekvátní reakcí na to, co se v té době v Československu dělo.

Mašínům komunisté ukradli rodinný statek v Lošanech, rodinnou vilu v Poděbradech a nakonec i malý byt, v kterém bydleli. A z jejich otce udělali kolaboranta s nacisty. Staršího Josefa Mašína poslali na uran, odkud se vrátil s podlomeným zdravím. Jejich mámu nechali zemřít ve vězení. A pak se lidi diví, že se zachovali jak se zachovali? Prostě, synové svého otce. Za mě jednoznačně hrdinové! R^[>-]

5 3
možnosti

A tohle všechno jim udělal ten esenbák? Nebo ten pokladník? Nebo hasiči? Že jejich činy považujete za adekvátní reakci...

Když už bych byl synem takového otce jako Mašínové a měl bych jejich odvahu a odhodlání (které obdivuji), tak bych si to vyřídil s těmi představiteli režimu, kteří prokazatelně konali to, o čem píšete. Nějakým místní papalášem, nějakým vyšetřovatelem od tajných, nějakým bachařem, o němž se vědělo, že je svině apod. Nebo, když už bych byl jó hrdina, bych se pokusil o atentát na nějakého vysokého aparátčíka.

Jenže oni se vyřádili na posledních pěšácích. Na lidech, kteří pravděpodobně nikdy nikomu neublížili, ani horlivými straníky nejspíš nebyli, jen prostě měli tu smůlu, že byli zrovna v práci.

Proto pro mě jsou Mašínové učebnicovým příkladem "šedých" historických postav - takových, které nelze ani naprosto odsoudit, ani adorovat a vyznamenávat. Prokázali obdivuhodnou odvahu a spravedlivé odhodlání v boji s totalitní mocí, ale zároveň se dopustili skutků, které by i ve válce byly považovány za zločin.

2 1
možnosti

Jenže tady je potřeba také vidět, že kdyby tohohle svědka nezlikvidovali, tak by sami mohli skončit na bolševické šibenici. To byla situaci, buď zemře on nebo zemřeme my.

3 2
možnosti
Foto

Ale no tak, do těch situací se dostali oni sami, a to pouze ze snahy vyhnout se povinné vojně, tedy z pohnutek docela sobeckých.

6 4
možnosti
Foto

Ale no tak, přečtěte si něco o generálu Lužovi.

0 1
možnosti
Foto

naprosto souhlasím obsahem článku. Již jsem mo tom tisíckrát přemýšlela proč někdo za zbytečnou bestiální vraždu dostane ještě vyznamenání. Když se tady nkomu nelíbilo, tak si vždy našel nějakou cestu jak utéci a nemuselo se kvůli tomu zabíjet. I ve válce / nejen v "nějakém režimu"/ jsou nějaká pravidla a kro je poruší, by ́t je voják a má " povolení" střílet, tak je za to souzen. V ČR je vše nějak naopak. Prostě pěkný příspěvek nad kterým by se měl člověk, který nemá na očích jen nenávistné klapky, měl zamyslet.

7 2
možnosti

Je vidět, že jste vládu komunistů nezažil a nic o ní nevíte. To se nedá jednoduše popsat, to se musí zažít a dostat "pod kůži". Pokud byste zažil vrchol komunistického teroru v padesátých letech na vesnici nebo se to trochu dotklo Vaší rodiny, viděl byste to trochu jinak. Ze svého okolí znám umučeného "kulaka" komunisty a mnoho sedláků vyhnaných ze svých domovů. Necítím se takovým znalcem skutků Mašínů, abych mohl soudit, ale příslušník SNB v době komunistického teroru není "obyčejný nevinný člověk". Čím méně toho člověk ví, tím má jednodušší a černobílé soudy. Mašínové se komunistům otevřeně postavili se zbraní v ruce a vzhledem k situaci na to měli plné právo. Proto jim komunisté nemohou přijít na jméno.

11 3
možnosti

Komunisté se chovali jako dobytek a Mašínovi prostě jenom přišili na hrubý pytel hrubou záplatu. Kdo si chce poplakat nad "nevinným" esenbákem, měl by si vzpomenout na to, jak se jeho kolegové a bachaři pomstili naprosto nevinné paní Mašínové.

14 4
možnosti
Foto

Vám nevadí, že paní Mašínová byla členkou KSČ?

2 2
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4134x
Bez politické příslušnosti.

Emeritní policejní rada

Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Policejního prezídia ČR

a

Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie PČR  

 

Seznam rubrik