Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

porad rikam, ze nez kvuli ziskum zahranicnich spolecnosti stale posilovat infrastrukturu, sluzby, dopravu, skolstvi, zdravotnictvi, policii, stavet byty atd., bylo by asi lepsi ty montovny posunout na Ukrajinu, tam uz to vsechno ostatni vybudovane maji.

1 0
možnosti

Ukrajina není zemí bezpečnou pro investice, když si tam všelijaké bojůvky můžou beztrestně dělat převraty, viz Majdan.

Politici jsou vůči UA politicky korektní, ale to neznamená, že majitelé podniků skrz tu korektnost nevidí ten absolutní bordel, co tam je.

3 0
možnosti

Mě by zajímalo, kde měl autor tohoto článku tu svou zbrojní výrobu? Kde měl ten těžký průmysl? Textilní průmysl? Těžbu? Ono Vám to patřilo? Já nic z toho neměl, jen holý zadek.

2 0
možnosti

To jsme měli všichni. Nejlépe tento stav charakterizoval již v roce 1968 Ing. Jiří Hanzelka: "Tak moc jsme se starali o to, aby někdo nezbohatl, až jsme zchudli všichni". Není důvod se donekonečna obviňovat, naříkat. Těžký průmysl pravda z nás nikdo nevlastnil, ale příjemné bylo pracovat třeba pod Ing. Chalikovem v Brně v Zetoru, který ještě v roce 1990 vyvážel do 80. zemí světa traktory, víte? Komu posloužil krach této, světově proslulé značky? Kdo vyplnil její místo na trhu? Stejně tak to bylo se zbrojovkami, našimi podniky. A o textilních výrobcích se již ví, kde a kdo (děti) je vyrábí a jak objedou celou zeměkouli, než se dostanou na prodejní pult. Holt divná doba, když se u nás ruší zavedené textilky, cukrovary, podniky, jejichž výrobky byly ve světě žádané. Naši tzv. "spojenci" tomu tleskají, jejich firmy nahradili tyto:

ČKD, Jawa, Poldi, Tatra, Škoda LIAZ, Barum, Zetor, Mosilana, OP Prostějov,Adast, Metra, Tokoz-FAB, Solo Sušice, Favorit, Tonak, Supraphon, Amati Kraslice,Bohemia Crystal, Jablonecká bižuterie.

Pokud by tyto firmy kdosi nepotopil, bavili bychom se zde úplně o něčem jiném...R^

3 0
možnosti

J19i32r23i 56T56i43c23h14y

4. 2. 2019 14:22

prispevek byl smazan. Tedy jeste jednou: nevim kolik zahranicnich pracovniku potrebujeme, ale pokud ano, tedy Ukrajince. Oni pracuji, deti chodi do ceskych skol a jsou z nich Cesi, nevytvareji tedy zadne problem v budoucnosti, jako neprizpusonivi pravandrovalci z Afriky a Arabie.

1 2
možnosti

V našem baráku Ukrajinci žijí a žijí úplně normálně jako všichni lidi okolo. A dokonce máme v okolí i Araby a černochy, jejich děti chodí normálně do školky a do školy, oni do práce.

0 0
možnosti

J77i47r63i 78T52i91c85h86y

4. 2. 2019 14:16

Nevim, kolik tech zahranicnich pracovniku poterebujeme, ale pokud ano, tedy Ukrajince, Oni pracuji, deti chodi do ceskych skol a jsou znich Cesi. Privandrovalci z Afriky a Arabie jsou neprizpusobivi, nikdy nesplynou s nasi kulturou a budou vytvaret neresitelne problem v budoucnosti - staci uvest cernochy v USA a nebo cigany v Cesku.

0 1
možnosti
Foto

Cizí firmy, které u nás působí, potřebují stále větší výnos. Když již nestačí tvrdé pracovní podmínky, je třeba přijmout lidi, kteří budou pracovat za nižší mzdy, tedy český státe postarej se o přísun cizinců a ti budou, alespoň na nějaký čas, akceptovat finanční nabídky.

Mírní a hodní Vietnamci, jak se běžně říká, nám dovozem nekvalitních oděvů odbourali textilní průmysl a nyní nám tento sortiment prodávají za ceny, za které by je prodával, například Jitex, kde byla nesrovnatelná kvalita.

Tedy se nám ta spolupráce a solidarita zatím moc nevyplácí, proto je třeba řádně zvážit co a jak, dvakrát měř a jednou řež,!!návod tu je již od našich předků.

4 0
možnosti

Souhlas, podepisuji se pod tento příspěvek. Naši předkové po roce 1918 vůbec nepotřebovali od cizinců investice a obešli se i bez spolku, jakým je EU. Nefunkční spolek, jehož opuštěním jenom vyděláme. Dobrovolně jsme v roce 2003 do EU vstoupili, dobrovolně můžeme vystoupit. Či nikoliv? Néé? Tohle je demokracie podle byrokratů z Bruselu? Naši předkové, kteří do roku 1938 zbudovali prosperující stát, jsou nám vzorem a neměli bychom se dát stále strašit kýmsi, že jsme "propojení". Do roku 1938 nebyli s nikým propojeni, od nikoho nedostávali tučné dotace. Tak se odpojíme, do roku 1990 jsme vyráběli 85 % světového sortimentu - od sirek, přes smirkové papíry až po tkaničky do bot. A zhusta se vyváželo, proto se nedostávalo na tuzemský trh. Nyní jsme chytřejší, díky PC je vše dokonaleji zmapované a nebyl by problém, aby stát podpořil pro začátek obory, které jsou zlatými vejci našeho hospodářství. Např. Tabák Kutná Hora - doposud nikdo nevysvětlil, proč se musel prodat do zahraničí, vždyť kouřit se bude pořád a do roku 1990 tato firma vytvořila takové zisky, které stačily na modernizaci. I když, co chcete na chrlících automatech, kde se lidská ruka výrobku ani nedotkne, ještě něco "modernizovat"?

2 0
možnosti
Foto

O17t44a 19B91l63a70ž21e15k

1. 2. 2019 20:45

Soudím, že přinejmenším ta "ztráta na růstu HDP", ke které by došlo bez dovozu pracovních sil by šla dost dobře vyčíslit. Bude to jedna, dvě, nebo snad i tři desetiny procenta ? Kolik to reprezentuje miliard ročně ?

A na druhou misku vah by bylo potřeba položit jistě jen hrubý odhad nákladů na potírání zvýšené kriminality, léčbu chorob atd.

Ale především - jak ocenit sociální napětí - konflikty - následky kriminality ? Snad - no prostě - hodně hodně vysoko !

2 1
možnosti

Ukrajinci s jejich brutalne nasilnou historii jsou navic potencialne zneuzitelni jako sila pri nasilnem prevratu, jak tomu bylo u jejich Majdanu. Takze je tady i bezpecnostni riziko. Uz dnes si delaji v Praze Majdan a prochazi se po ni s transparenty, jako by jim patrila. Jde z toho hruza. Kdyby se casem ukazalo, ze i to byl jeden z duvodu, proc se k nam zvali, tak bych se vubec nedivil.

1 1
možnosti

J53a10n 49R54á21ž

1. 2. 2019 19:06

Já se jen divím, že do země obydlené tak xenofobním, rasistickým a všemu cizímu nepřátelským národem, jako jsou Češi, ještě někdo ze zahraničí chce a dokonce i zde pracovat.

PS. Vysvětlení pro "některé": Parafrázoval jsem názory na Čechy slyšené od pana Macrona, komisaře pro migraci Dimitrise Avramopoulose a viceguvernéra EU Franse Timmermana

1 0
možnosti

Já myslím, že už teď tu máme těch všelijakých migrantů z východu až moc. Jiná kultura a mentalita, zavlékání vážných nemocí - TBC, HIV a dalších, většinou léčení na účet státu při absenci jakéholiv zdravotního a sociálního pojištění, práce na černo. Co je na tom pozitivního?

2 0
možnosti
Foto

Článek pana Opla je o tom, že ROZUMNÍ tu tito dělníky do montoven NECHTĚJÍ. Je potřeba číst článek celý, nejenom nadpis.

0 1
možnosti
Foto

Byl prováděn průzkum Ukrajinců v oblasti zdraví ze studie Hudáčkové a Brabcové vyplývá, že 78 % Ukrajinců pravidelně absolvovalo preventivní prohlídky u praktického lékaře. 10 % respondentů nevědělo, 12 % jej vůbec nenavštěvovalo. K zubnímu lékaři pravidelně docházelo 85 % dotazovaných, 85 % žen účastnících se výzkumu udávalo, že pravidelně navštěvují gynekologa.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS