Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Ano, jsme k Rusku hodně kritický, ale kdybych to psal v tak nenávistném stylu, jak píše pan Opl o Němcích, tak bych to pořádně schytal. Je s podivem, že ti, kteří mě kritizují, nenávistný styl pana Opla nevadí. Inu pokrytectví jenom kvete. :-)

5 3
možnosti
Foto

nejsem příznivcem Vašich blogů o špatnostech v Rusku, je to dost jednoduché, ale bohužel, s tím stylem autora blogu a reakcím na něj, máte pravdu.

1 0
možnosti
JZ

Jenom ještě dodám, že Němci se u svých koncentráků inspirovali ruskými gulagy, což sám Hitler vzkázal Stalinovi. A v komunistických gulazích zahynulo více lidí než v nacistických koncentrácích.

2 2
možnosti
JZ

Rozlišujme ovšem mezi tehdejšími Němci infikovaných nacismem a současnými Němci. Jeden čas jsem dělal průvodce turistů a nejlepšími mými klienty byli Němci a Rakušané. Velice přátelští, milí a dávali slušná dýška.:-)

3 2
možnosti
Foto

Je třeba si připomínat historii, ale bez hysterie.

4 0
možnosti
Foto

Zajímavé, že hysterie rusofobů a komunistobijců Vám nevadí.

1 1
možnosti
PK

Osobně bych blog na toto téma napsal trochu jinak. Ale co mě zaujalo v diskuzi je jak mnozí dost zlehčují neuvěřitelnou bestialitu německého fašismu. Také prezident Beneš varoval po válce, že budou mnozí, kteří ... Docela mě zarazilo v jiných diskuzích, že by fašisté byli hodnější kdyby se tu bestialitu nenaučili od Sovětů. Nebo kdyby byla republika federální s župami Reichenberg a Tropau, tak by pevnost státu byla podstatně vyšší, Dost naivní - vždy převažovalo Heim ins Reich.

5 0
možnosti
PK

Opravuji - Troppau

0 0
možnosti
Foto

Němci si našich dělníků v době okupace vážili. Byli jsme jedna z mála zemí, kde se pracovalo bez problému pro říši a byli jsme významná zbrojovka Německa až do samého konce války. To bylo důvodem, že Reinhard Heydrich zastupující říšský protektor Protektorátu Čechy a Morava našim dělníkům zvýšil příděl potravinových lístků a poukzaů do lázní a v Protektorátu Čechy a Morava běžel film a bylo to i v tisku jak naši dělníci tráví lázeňské pobyty v Luhačovicích. Když byl popraven pracující v továrnách odsuzovali je vraždu, odsuzovali Beneše a vyzdvihovali Heydrichovo sociální cítění a lásku k dělníkům Byl k tomu zajímavý pořad na České rozhlasu Plus složený z autentických nahrávek z té doby, zachycují tuto loajní projevy. Naši sedláci vzorně plnili dodávky pro řiši a byli dávání za vzor německých sedlákům, kteří dodávky neplnili.

7 0
možnosti
VV

Ano, Reinhard Heydrich opravdu vzdy rikal meine Tschechen. Ale presto to byl vrah ceskeho naroda.

1 0
možnosti
Foto

Německé nacistické zrůdy se učily jak efektivně vraždit v SSSR od KGB Třeba jak jedním nábojem zastřelit tři lidi a podobně. Tak byli seznámení s gulagy a jak je základat. To jsou historická fakta.

3 4
možnosti
LF

L89u43k97a79s 84F10i83k34r

14. 3. 2019 22:59

Tehdy se KGB jmenovalo GPU/OGPU/NKVD - ale byla to stejna banda. Existuje I dekovny dopis od Heydricha a Himmlera za pomoc pri organizovani koncentraku a predani vyslechovych metod.

2 0
možnosti
SN

:-)......i když po Vás většina diskutérů plive, já Vás pochválím! ! Druhou světovou jsem zažil jako dítě, zažil bombardování, kdy jsme seděli ve sklepě a modlili se ať to zrovna nespadne na náš dům.

Vítali jsme vojáky, kteří nás osvobodili květinami, šťastni, že už se nemusíme bát kdy gestapo vtrhne do domu a někoho si odvede!

Dneska ve prostě v módě plivat po těch co obětovali svoje životy abychom my žili, a chválit ty, co nám, jak jste přesně napsal, plánovali likvidaci. Totální. Stádo, které kráčí dopředu a zabývá se malichernostmi, pravdu odmítá!

V současné době to vidíme, jak často píšu.....,co se nepodařilo Němcům v čele s HItlerem, daří se nenápadně Merkelové za vydatné pomoci souputníků, jak postupně zlikvidovat Evropu! R^R^R^

4 6
možnosti
JZ

Váš boj.

Těžko říct, proč tak překrucujete to, o co v blogu a diskuzi jde.

6 1
možnosti
Foto

Uvedl jste několik faktů, které by se svou interpretací nehodily ani do učebnice pro obecnou školu.

Pokud jste to nepostřehl, tak právě Němci provedli po válce velmi hlubokou sebereflexi. Tím nijak nezlehčuji jejich zločiny, ale 75 let po válce nejspíše není třeba otvírat staré rány. Myslím, že jde o zdaleka nepevnější demokracii v Evropě.

Váš článek (a zejména závěr) nemá moc smyslu.

10 2
možnosti
VV

Ale ma, rozjitrovat nenavist vuci Nemcum. A tady se zeptam ne latinsky, ale cesky: v cim zajmu?

2 2
možnosti
PT

P66e44t33r 64T65o73m18e95k

14. 3. 2019 20:15

V zásadě souhlasím ale ptám se. Napsal jste něco podobného k 25. únoru 1948, kdy z nás pro změnu vězně v koncentráku udělali komunisti? A udělali to s vlastními lidmi za pomoci sovětských zrůd. To vám nevadí?

4 1
možnosti
LW

Vlevo i vpravo ůřadovali vrazi, jen u té jedné se o tom dlouho mlčelo, protože nás "osvobodili".

1 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4134x
Bez politické příslušnosti.

Emeritní policejní rada

Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Policejního prezídia ČR

a

Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie PČR  

 

Seznam rubrik