Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlas s článkem a karma.

0 0
možnosti
RK

Prej se dá sehnat nelegální pistole, když jí ale budu chtít já - tak kam mám jít....

0 0
možnosti
Foto

Když ji budete chtít vy, běžte na příslušný útvar PČ a zažádejte si o termín zkoušky odborné způsobilosti. Nebo snad vy chcete porušovat zákony?

0 0
možnosti
DP

Diky za takovy komentar a souhlasim R^

1 0
možnosti
Foto

P98e21t77r 92H79a87n75n71i37g

12. 12. 2019 10:15

Všechny legální záležitosti ohledně držení zbraní, ať už se jedná o legální držení zbraní jednotlivci, či dobrovolnou domobranou, která by byla včleněna do složek Ministerstva vnitra, nebo do Ministerstva obrany (jak to bylo v případě Svazu pro spolupráci s armádou Svazarm) jsou ochranou před nelegálním držení zbraní a jeho následky. Většinou teroristické útoky, nebo útoky z psychiatrických pohnutek jsou vedeny nelegálně drženou zbraní. Excesy legálně drženou zbraní jsou ojedinělé. Proto jsem pro legální držení zbraní, ovšem pod přísnou a častou lékařskou kontrolou

15 0
možnosti
PN

Právě zákaz legálních zbraní zvýší počet těch nelegálních. Pokud někomu odeberou zbrojní průkaz, tak neodnese zbraň na policii, ale nahlásí její ztrátu, případně ji prodají pod rukou. A tím se zbraň začne pohybovat na černém trhu.

Toto si zakazovači uvědomují, nejsou hloupí. Proto se domnívám, že prvním krokem k zákazu bude, že zbraně sice formálně zůstanou majetkem vlastníka, ale fyzicky budou muset být v policejním depozitu. No a v druhém kroku přistoupí k úplnému zákazu a stáhnou je z těch depozitů a tam majitel už žádnou obranu mít nebude.

Ono je to samozřejmě o pokrytectví. Pokud demokratická vláda vládne ku prospěchu lidu, tak se povstání (ozbrojeného ani neozbrojeného) obávat nemusí. Pokud ale vývoj směřuje k totalitě (což je právě situace v EU a rovněž situace, kterou předvídali autoři předmětného dodatku ústavy USA), tak lze předpokládat povstání obyvatel, který se to nebude líbit. A tato povstání policie a armáda potlačí pochopitelně mnohem snadněji, když lidé nebudou ozbrojeni. Takže prokazovat, že zákaz legálních zbraní nemá nic společného s terorismem je o ničem - komise EU to ví velmi dobře, ale zdůvodnění terorismem je čiré pokrytectví o to v žádném případě nejde. Jde o to mít naštvané lidi bezmocné proti ozbrojeným policejním a armádním složkám. Jak říkal Lenin - jeden muž s puškou může kontrolovat 100 neozbrojených lidí. A těch ozbrojených policejních složek bude vždy řádově méně než těch protestujících. Ukontrolovat to mohou výlučně v případě, že ti protestující nebudou mít střelné zbraně vůbec.

4 0
možnosti
RB

Mně taky vadí tendence směřující k "odzbrojení" obyvatelstva, ale ty úvahy "kdyby tam byl někdo se zbraní", to snad ani nemůžete myslet vážně. Nehledě na to, že do řady nemocnic je vstup se zbraní přísně zakázán i pro legální držitele.

4 4
možnosti

Normálně můžete ten piktogram ignorovat, zákon neporušíte.

4 0
možnosti
IL

I78v56o 63L45y61č33k80a

12. 12. 2019 2:09

Kdyby to nebylo smutné, člověk by se i zasmál představám valné části veřejnosti, která považuje nositele zbrojního průkazu za magory, kteří se na veřejnosti pohybují po zuby ozbrojení od lucerny k lucerně a hledají, jestli je někdo nehodlá zabít. Těmto lidem, kteří udělali zkoušky a byli lékařem uznáni za zdravé, je jasné to, co naivům uniká. Samozřejmě že kdo sedí v čekárně, ve které se začne střílet, nemá šanci na použití zbraně. Jediný vhodný okamžik by byl ten, kdy střelec přebíjí a nejste v jeho zorném poli. Pak je nutno zvážit, zda dokáži vytasit zbraň, natáhnout uzávěr a střílet. Přitom není nutné útočníka zabít, jen zneškodnit, aby nemohl pokračovat ve vraždění. Třeba ho střelit do ruky, ve které drží zbraň. Potom je zde varianta vrhnout se na něho, než znovu nabije, a zneškodnit ho. Ovšem to chce odvahu a určitou sílu a obratnost. Druhá varianta je, když se někde vaší blízkosti, třeba za rohem, začne střílet. V tom případě je tasená zbraň připravená a záleží na majiteli, zda bude riskovat a pokusí se tam jít a útočníka zneškodnit, nebo se schová sám nebo s nějakou skupinkou v nějakém úkrytu a bude se bránit tam. Nechci zažít situaci, kdy se lidé schovali třeba na záchodě a pak čekali, jestli náhodou vrah ty záchody nezačne brát jeden po druhém.

9 0
možnosti

Vidíte to moc složitě. Tasit (s nábojem v komoře) a vystřelit (pistole pod bundou) je otázka max. 1,5 vteřiny. Když bude překvapen a než mu to dojde, tak dejme tomu 3 vteřiny. Kdyby byl v čekárně a nebyl mezi prvními na řadě, má prostor útočníka zneškodnit. Do ruky se nestřílí, kor ve stresu, protože se střelec netrefí. Střílí se vždy do hrudi a to tolikrát, kolikrát je potřeba (může to bejt 1 rána nebo celý zásobník).

Ze světa - byť to jsou policajti v civilu, tak V Brazílii jsou přepadeni a stejně útočníka postřelí/zastřelí a sami mají max. 1 střelné poranění. Když stojí opodál, ve většině případů útočníky sám vyřadí a újmy. Není důvod si myslet, že by střelec v ČR, který pravidelně střílí, nebyl stejně úspěšný.

4 0
možnosti

A mimochodem, podle návodu na internetu není žádný problém vyrobit během dne a s jedním nákupem v hobymarketu, drogerii a lékárně poměrně slušnou bombu.

3 0
možnosti
Foto

Pokud nejste chemik s praxi v laboratori, tak bych to radsi nezkousel. Ja dodnes nechapu jak jsem prezil sve mladi a zustali mi obe oci a vsechny prsty. Kdyz se ted s odstupem profesionalniho chemika divam na to co jsem delal za ptakoviny ...

7 0
možnosti

Ta cena je moc vysoká. Nelegální zbraň v dobrém stavu se dá koupit i za půlku, včetně 100 nábojů.

0 0
možnosti
Foto

Zadny politik nemuze rict lidem pravdu "Kdyz vas nekdo bude chtit zabit, tak to udela. Zabranit tomu lze tezko". Tak misto toho vymysli nikam nevedouci odzbrojovaci nesmysly.

15 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4134x
Bez politické příslušnosti.

Emeritní policejní rada

Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Policejního prezídia ČR

a

Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie PČR  

 

Seznam rubrik