Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Dopadne to tak, že si každá domácnost koupí diesel nebo plynový agregát na výrobu EE aby nemusela plati nehorázné ceny za EE :-):-):-)

13 2
možnosti
MT

Ty se zakazou a zelena inkvizice bude chodit kontrolovat. A jako pri kontrole kotlu bude mit zakonem volny pristup ke kontrole kdykoliv.

2 1
možnosti
PD

P16e17t11r 26D62y60n13t54a13r

23. 1. 2020 10:15

Jak se svezt na anti-eko vlne. My tu nemame alarmismus, ale anti-alarmismus, staci napsat cokoli proti ekologii a lidi klikaj...takze nejuspesnejsi clanek ? Gratuluji.

3 25
možnosti
BV

Já bych spíše místo "anti-alarmismus" říkal hazardismus - antiekologové totiž hazardují s budoucností našich potomků - proto jim raději než "skeptici" (tak si říkají oni sami a bohužel se to vžilo), říkám hazardisti. Jacípak "skeptici" - jistě, oni jsou skeptičtí k tomu, že změny klimatu způsobuje člověk a že mohou vést ve svém důsledku ke globálním katastrofám - a já jsem zase skeptický k tomu, že je člověk způsobovat nemůže a že lidské konání ke katastrofám vést nemůže. Čili pokud jsme my "alarmisti", oni jsou zcela hazardisti. A mělo by se jim tak říkat. Žádní "skeptici". Hazardisti to jsou.

0 4
možnosti
Foto

Obávám se, že po Evropě jezdí stovky milionů aut.

2 0
možnosti
Foto

I64v47o 10P73a63v25e85r94a

23. 1. 2020 7:36

A takovou má sílu jedna poplašná zpráva, tisíckrát opakovaná, a samozřejmě neúplná...

11 6
možnosti
MZ

... ano, neúplná, ještě chybí nejčernější část scénáře: zdanění mobility.

A to považuji za naprosto jasné, že jakmile klesne výnos spotřebních daní z benzínu a nafty, tak se vlády přihlásí o svůj "desátek". A pardon, desátek stačil církvi... tohle je stát. Sociální, ne vlastně socialistický stát. Takže kolikpak procent si bere z ceny 1 litru? DPH a spotřební daň (pro zjednodušení nekalkuluju s daní z příjmu co strhne ještě prodejcům, výrobcům a distribuci). Takže pouhé tyto dvě daně jsou zhruba 20kč ze 30. Hodně zhruba, nebudu se dohadovat, zda jde o 58 nebo 71%, o to fakt nejde. Prostě cca 2/3!

To zatím z elektřiny stát nemá... takže cena Ionity 0,79E za 1/KWh asi poletí někam k 1,5-2E... takže potěš koště, kilák ne za 5Kč ale klidně za 8-10! Gratuluju! Jezdit do práce Tatrou nebo kamionem bude brzo levnější než eTronem. ;-€;-ORv

17 0
možnosti
Foto

Dobrý den, zabránit tomu už nelze, ten směr je nastoupen a proběhne to. U nás v ČR je otázka - po tom, co 12.12.2019 podepsal AB - čím se nahradí uhelné elektrárny, když je bude nutné zavřít nejpozději do 2030. Zatím to vypadá na ruský plyn, nakupovaný s německou přirážkou. Samozřejmě, takto lze čekat nárůst ceny o cca 50 až 100%, protože plyn je prostě dražší než uhlí. Navíc bude nutné vybudovat nové zdroje na zelené louce a odpisy investic se do ceny budou muset započítat také. Uvidíme, kam až to půjde. Zrovna růžový výhled to není, ale já se o to nestarám, protože tohle je věc, kterou opravdu změnit nemohu. Je to zbytečné rozčilování se.....

10 0
možnosti
Foto

Jedno přeci jen spotřebitel-automobilista udělat může, a to v showroomech prodejců automobilů důsledně vyžadovat automobil, jehož cena bude odpovídat užitným vlastnostem a možnostem jeho kapsy a jehož provozní náklady pro něj budou udržitelné. V současné době z toho naprostou většinou vycházejí vozy se spalovacími motory, či jednoduché hybridy. Elektromobily nechme fandům a dobře situovaným zákazníkům. Pokud nepůjdou elektromobily dostatečně rychle na odbyt, bude se muset politika jejich násilného protlačování změnit. Chce to jen zásadový postoj, málokdo je v takové situaci, že si nové auto musí koupit hned. Naprostá většina lidí vydrží s původním ještě rok nebo dva, což bude dostatečná doba na to, aby se alespoň někteří odpovědní chytili za nos.

9 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4134x
Bez politické příslušnosti.

Emeritní policejní rada

Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Policejního prezídia ČR

a

Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie PČR  

 

Seznam rubrik