Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Progresivismus je nové zlo našeho věku.Konečně to má název.

1 0
možnosti
KF

K37a77r65e98l 81F96a96j28t

27. 1. 2020 22:55

Ono to k tomu blogu přímo nepatří, ale mě neuvěřitelně (ne)baví, že se všude opomíná jedna docela zásadní věc, kterou je neuvěřitelné plýtvání a prodražování samotného provozu. I u zánovního vozu dochází k samovybíjení spíše v jednotkách procent než v desetinách každý den byť neprovozu. V pátek nabijete - nakonec kdy jindy - v pondělí máte v lepším případě 97%, se stárnutím baterky to jde rychleji. Necháte stát několik dní ... jednoduché počty. Nicméně stejně jednoduché je spočítá kolik nádrží, pardon baterek to udělá za rok. Takže auto v běžném rodinném městském provozu s nájezdem 10 - 12 tis. za rok, které představuje nějakých dejme tomu 25 - 30 tankování víceméně plné nádrže, která se beze zbytku projede (když mám v autě 50 litrů a to stojí, tak tam prostě těch 50 bude i za měsíc) adekvátně ztratí kapacitu nějakých čtyř plných nabytí jen tak bez užitku ... elektřiny která se zbytečně vyrobila, vy zbytečných elektrárnách lhostejno jakého typu, zbytečně se distribuovala a nakonec ji někdo zbytečně bez jakéhokoli užitku zaplatil ...

1 0
možnosti
DZ

Nechci vás nějak ranit pane Fajte, ale řeknu vám tajemství. Ten benzín/nafta, co tu tak oslavně čerpáte do vašeho auta, tak ten se v té pumpě nezhmotní. On ho někdo musí vytěžit a do té benzínky dopravit, často na velkou vzdálenost. To už tu elektriku si vyrobíte za kopečkem a nehrozí, že vám to nějaký rusák zavře.O tom že elektromobil je bez spojky, převodovky a mnoha dalšího vybavení mnohem jednodušší a spolehlivější a nenáročnější na výrobu (vyjma baterií) asi také slyšet nechcete, že? Lithiové baterie mají mimochodem velmi malé samovybíjení. No a mluvit o plýtvání elektřinou v době, kdy má každý třetí barák na zdi klimatizaci, mi přijde úsměvné.

0 0
možnosti
JK

Elektromobilita je slepá ulička, kompletně přezbrojit dopravu na elektromobily nelze. Takže jednotlivá přeprava jen pro vyvolené, jinak vše hromadně. Nutností by byl vynález supravodivosti aspoň při pokojové teplotě a dlouhodobé úložiště energie bez druhotných ztrát. Pokud to nikdo netají, tak tyhle technologie zatím nemáme a vynález se ještě nechystá.

Nejlevnější a nejekologičtější je ta energie, která se spotřebuje tam, kde se i vyrobí, tak zvaný "ostrovní provoz". Další mohou být H2 elektrická auta, kde nalejete slanou vodu a vyfukujete kyslík. Paradoxně nejvíc ekologická výroba tepla je pálení tvrdého dřeva doma na ohništi, pokud jste schopni vypěstovat tolik dřeva kolik spálíte máte nejlepší uhlíkovou stopu na světě. Teda kromě umrznutí.

Pročpak asi korporace usilují o centrální výrobny, nákladné přenosy a následný prodej a neusilují o vybavení každé domácnosti rozvodem na 12V a ostrovním provozem?

2 0
možnosti
Foto

S článkem souhlasím. Elektroauta mají mnoho zvýhodnění. Auta s elektrickými motory bych zatížil daní za oxid uhličitý a nestálo by trojnásobek, ale pětinásobek jako ta se spalovacími motory. Anebo uvalit na ně limity při produkci. Díky bateriím “stojí” skoro dvojnásobek oxidu uhličitého. Navíc i při dobíjení emise z elektřiny závisí na výrobním mixu. Tahounem tohoto nesmyslu je bohaté Německo se svou energiwende diktovanou zelenými fanatiky. Nemám pro to důkazy, ale masové odebírání energie z větru v Severním a Baltickém moři musí měnit proudění vzduchu na severu. Ještě si užijeme!

3 0
možnosti
BV

Ano, s takovými jako jste vy "si ještě užijeme"...:-/

0 1
možnosti
JP

J36i26r25i 95P55r18a27j32z

27. 1. 2020 0:21

Mě už teď vadí přispívat na obnovitelné zdroje. Nechci , ale musím. A to mě vadí,

2 0
možnosti
TK

Na karmovém "vítězství" tohoto blogu je názorně vidět, jakým nesmyslem je všeobecné volební právo. :-/

0 9
možnosti
JD

Samozřejmě. Naštěstí máme p. Kuchaře, který rozhodne, kdo volit může a kdo ne.

0 0
možnosti
TH

Ač nemohu napsat, že nesouhlasím, bylo by dobré vaše tvrzení alespoň lehce odzdrojovat.

Že budou v blízké době ceny elektřiny raketově růst je jasné i bez lektromobility. Rostou ceny nesmyslných emisních povolenek, v Německu půjdoe do útlumu spousta fosilních elektráren a bude hlad po stabilních zdrojích energie. A k tomu se pravděpodobně přidají problémy s distribucí, vrcholící možná až black-outy. 8-10Kč/kWh není asi nereálná představa po 5-10 letech.

2 0
možnosti

Vážený pane Veverko.

Vysvětlete, prosím, nám lajkům, jaký vliv na změnu klinatu má stěhování severního pólu. Děkuji

0 0
možnosti
BV

Vážený pane Řího - zkuste se zamyslet nad tím, jaký vliv na diskusi zde mají podobně trollící příspěvky, jako je tento váš. Nicméně i každý lajk má k dispozici Google - a pokud ho něco opravdu zajímá, může si to vygooglovat a ne prudit nesmyslným trollením v diskusích.

3 0
možnosti
AK

Poděkujte nebezpečné EU,která se řítí do kamenohor.Pokud jim nedojde,že je to naprostý nesmysl,tak nám už nebude pomoci.A pokud se naši politici a ČEZ neprobudí,tak skrachujem jak nikdy.Pokud chceme dostavovat nové jaderné elektrárny,tak musíme upravit všechny smlouvy se stávajícíma odběratelema a to hlavně cizinou!!Tam nám utíkají takové milióny,že to nikdo neviděl.My by jsme mohli mít enrgii za hubičku,ale jelikož dotujeme polovinu Evropy,tak máme kulový s přehazovačkou.ČEPS zrušil diagram,jak se komu v Evropě rozdává naše energie za hubičku a oni si doma mastí na tom kapsy a my jim to dotujeme.To jako asi nikomu tady nevadí???Hlavně by to mělo vadit všem ministrům co jsou do toho zainteresováni.Je vidět,že žádný znich nechce nic dělat jen brát peníze za nic!!!Typicky česká nátura každého,kdo se dostane do politiky.No tak budeme muset počkat nato až to tu spadne na hubu a budem rypákem rýt v hlíně.Až pak se snad někdo probudí a řekne dost.Jenže to už bude moc pozdě.

7 0
možnosti
JR

J49a96n 59R45á62ž

24. 1. 2020 14:21

Od politiků, kteří si nechají veřejně nadávat od psychicky narušené dívky, že jí zkazili život, žádné prozření nelze očekávat.;-(

11 0
možnosti
HP

Bože tenhle článek je fakt nesmysl :) Dočetl jsem to po absolutní zákaz spalovacích motorů do roku 2030 :D Jestli tomuhle někdo věří.... :-P

0 10
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4134x
Bez politické příslušnosti.

Emeritní policejní rada

Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Policejního prezídia ČR

a

Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie PČR  

 

Seznam rubrik