Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

A co je na tom špatně? Chcete stanovovat podnikatelům, za co a kolik smějí komu vyplácet peněz na základě státní příslušnosti?

3 0
možnosti
JU

J31a18n 17U75r89b94á48n88e82k

12. 2. 2020 23:57

Nepřekontrolovával jsem autorova data, takže ani netuším, zda jsou správně (všiml jsem si, že kolega přede mnou našel jiné údaje), ale napadá mne: pokud chcete započítávat zahraniční elitu pracující u nás, pak by bylo dobré započítat i tu naši elitu pracující v zahraničí. Například naši programátoři v USA dosáhnou na platy v přepočtu přes 100 tisíc Kč za měsíc. Naši lékaři v Německu na tom jsou jen o maličko hůře, ale pořád je to víc než 2násobek českého průměru. Statistikami posloužit nemohu, tohle byly jen příklady lidí, které znám osobně.

Jinými slovy: pokud my exportujeme svou elitu, aby se měli lépe Amíci, Němci, a další, proč nebýt vděčni za to, že jiné země na východ od nás exportují svou špičku zas k nám? Špičkově kvalifikovaní, motivovaní a pracovití lidé naší zemi určitě více pomáhají než škodí...

1 0
možnosti
LT

Jistě pane autore, máte pravdu, že cizinci z východu mají v ČR mnohem větší platy. Jenže....

Viděl jste někdy styl jejich práce? Neustále v práci, přesčasy, v mnoha případech dvanáctihodinové směny tak po sobě, že jakákoliv kontrola by se divila i ušima.

Ano, mají vyšší platy, ale za jakou cenu?

7 0
možnosti
JS

Jsem z toho nějaký nesvůj. Na tyto pracovníky se nevztahují naše zákony o délce pracovní doby atd? Jsou to snad naši otroci?

1 0
možnosti
VM

Netuším, na jaká "nezpochybnitelná tvrdá data ČSÚ" se autor odvolává. Já našel pouze: https://www.czso.cz/csu/czso/vice-nez-12-zamestnanosti-v-cesku-tvori-cizinci

A tam lze nalézt úplně jiné údaje.

2 0
možnosti
RS

R50u25d88a 12S34l57a13v44í97k

12. 2. 2020 22:29

Možná prostě ti cizinci víc makají, Češi nejsou zrovna proslulí tím, že by se v práci předřeli.

4 0
možnosti
LT

Jistě, Češi jsou tím naprosto proslulí....

A teď tu o Červené karkulce. Pamatuji na práci v podniku, jehož sesterský podnik byl v Německu. Když tam jeli od nás chlapi z práce na školení a němečtí kolegové se dozvěděli, jakou mzdu mají za tu samou práci (jen tedy ve fázi dvanáctihodinových směn), tak se smáli a prohlásili, že oni by za to ani nevstali z postele.

Nutno dodat, že zatímco fabrika v ČR měla nepřetržitý provoz, fabrika v Německu jela pouze ranní a odpolední směny se začátkem v pondělí, v pátek konec.

Takže ještě chvíli mi vyprávějte o tom, jak Češi se v práci nepředřou.

Ale samozřejmě, můžeme srovnat většinu národů světa kupříkladu s Japonci a uvidíme, kdo se tedy v práci předře a kdo ne ;-D

1 1
možnosti
Foto

Pochybuji, že by cizinci z východu měli vyšší platy než naši. Je ale možné, že cizinci odpracovávají více hodin, takže mohou mít vyšší mzdy.

6 0
možnosti
Foto

Jde o platy, mzdy, anebo to nerozlišujete?

3 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4134x
Bez politické příslušnosti.

Emeritní policejní rada

Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Policejního prezídia ČR

a

Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie PČR  

 

Seznam rubrik